Lafata probudio Spartu iz košmara

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 07.08.2017.
19:10
Izvor: Sportske.net

Nakon šokatne eliminacije iz kvalifikacija za Ligu Evrope i neočekivanog remija sa Bohemiansom, fudbaleri Sparte iz Praga konačno su upisali trijumf.

Epa/Srđan Suki
Epa/Srđan Suki

Povezane vesti

Težak period ostao je iza fudbalera praške Sparte koji su za samo desetak dana dva puta poraženi od Crvene zvezde i pride odigrali nerešeno na domaćem terenu u prvom kolu češkog šampionata.

Eliminacija u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope predstavljala je veliki udarac za klub jer je u Stramaćonijev novi tim uložen veliki novac.

Danas je konačno stavljen melem na rane pošto je Sparta u okviru drugog kola češkog prvenstva savladala Mladu Boleslav kao gost (1:0) i tako upisala prvi takmičarski trijumf u sezoni.

Pobedonosni gol za Spartu postigao je David Lafata u 28. minutu utakmice na asistenciju novajlije Džonatana Bijabijanija koji je jutros zadužio opremu novog kluba.

Stramaćoniju je očito gorelo pod noktima čim je Bijabijani odmah nakon potpisivanja ugovora bačen u vatru. Ovakav potez dao je rezultat što je u krajnjem slučaju najvažnije.

Sparta se nakon današnjeg trijumfa probila u gornji deo tabele i posle dva kola zauzima peto mesto sa četiri osvojena boda.

Dodajmo još i to da je Srđan Plavšić meč počeo na klupi za rezerve ali je u poslednjih 20 minuta dobio priliku da igra pošto je zamenio Ben Haima.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke