Lacio hita ka LŠ, Menez pogurao Milan, tužni Inter, čudo u Veroni!

Autor: Boris Jovanović
subota 04.04.2015.
16:58
Izvor: Sportske.net

Lacio učvrstio treće mesto, nastavio poteru za Romom. Sjajnim golom Meneza, Milan odneo bodove sa "Barbere". Inter nije uspeo da pobedi ni "rekreativce" iz Parme koji su se sjajno borili. Ćezena za deset minuta postigla tri gola i osvojila bod na "Bentego

Beta/AP Photo/Giuseppe Ungari, Ansa
Beta/AP Photo/Giuseppe Ungari, Ansa

Povezane vesti

Lacio je imao sjajnu šansu kada je Brkić posle desetak minuta meča na Sardiniji skinuo šansu Mauriju, na drugoj strani jedna sjajna intervencija Marketija, protiv bivšeg kluba.

Zemanov tim se nije branio, ali je do vođstva stigao gost, akcija kao po koncu, Felipe Anderson i Mauri, na pravom mestu kao i obično Klose, 1:0.

Na startu drugog poluvremena izjednačenje, Sau je zahvatio loptu, ona je pogodila Mauricija i prevarila Marketija, 1:1.

Ipak, "L'Akvile" stižu do pobede, prekršaj nad Keitom, Lukas Bilja prenal pretvara u gol, 2:1 za Rimljane. Isti igrač desetak minuta kasnije propušta da reši pitanje pobednika, ovoga puta nije uspeo sa bele tačke da savlada Brkića. Inače, kod drugog jedanaesterca bivši igrač Lacija Diakite je dobio crveni karton, Sardi su ostali sa desetoricom.

Na samom kraju, Parolo postavlja konačnih 3:1 za Lacio koji je treći, ima bod manje od Rome, ali osam plusa u odnosu na Mihinu Sampdoriju koja u nastavku dana gostuje u Firenci.

Italy Soccer Serie A

Palermo je propustio par šansi protiv Milana, najbolju Vaskez, a gosti su ni iz čega stigli do prednosti. Uz puno sreće i nakon odbitka, prvenac za "Rosonere" je dao Alesio Ćerći.

I u nastavku Dibala i Vaskez nisu našli put do mreže Dijega, ali je sjajni Argentinac ipak izjednačio sa penala. Paleta je napravio prekršaj, Dibala ne prašta, 1:1.

Ipak, Milan posle jedne propuštene šanse Antoneli, uspeva da stigne do nove prednosti, Menez je prošetao odbranu Sicilijanaca, dugo vukao loptu i onda matirao Sorentina. Predivan gol Francuza, bez dileme najboljeg igrača Milana ove sezone.

Milan je odneo bodove, Palermo posle sjajnog prvog dela šampionata u drugom igra mnogo slabije, Inzagijev tim je sada osmi, imaju bod manje od sedmoplasiranog Torina. Ali i sedma pozicija, samo u određenom, malo verovatnom raspletu, donosi plasman u kvalifikacije za LE.

Italy Soccer Serie A

Inter nije mogao bez blamiranja ni protiv otpisane Parme. Naime, Guarin je, pošto je lopta promenila pravac načeo Emilijane, ali je u finišu prvog dela Albanac Lala glavom smestio loptu iza leđa nemoćnog Handanovića. Zvižduci za Manćinija i njegove igrače na "Meaci". Na kraju, 1:1, neverovatno da nisu mogli da dobiju ni najslabiji tim lige. Imali su istina šanse u drugom delu, ali imale su ih i "Vojvode".

Italy Soccer Serie A

Atalanta je u velikoj krizi, promena trenera nije dala rezultat. Lombardijci su dočekali Torino, "Bikovi" bez milosti, već u prvom delu su Kvaljarela i Glik doneli prednost gostima, a domaćinu je ostalo da razmišlja o propuštenim prilikama.

U nastavku je Čileanac Pinilja smanjio rezultat, ali su bodovi otišli u Pijemont, Atalanta je samo četiri boda iznad zone ispadanja.

U prvom poluvremenu na "Marasiju" veliki broj prilika i samo jedan gol. De Majo je posle karambola savladao Karnezisa. Oba tima su u sredini tabele, nije bilo nekog pritiska, "Zebrete" iz Udina su takođe promašile par šansi. Udineze je izjednačio rezultat preko Teroa, Francuz je završio akciju Vidmera.

Ćezena je preko Defrela propustila priliku da povede u Veroni, ali je domaćin golovima Tonija i Huanita lakše nego što se očekivalo već posle pola sata došao do ubedljive prednosti. U nastavku je još jednom pogodio Toni, asistirao je danas odlični Boško Janković. Karbonero je do kraja smanjio rezultat,  da bi iskusni Brijenca lepim golom iz slobodnjaka vratio Romanjole u igru.

Desetak minuta pre kraja Sući je matirao Benusija, lud meč na "Bentegodiju", 3:3, tri gola gostiju za deset minuta, bod koji će im mnogo značiti u borbi za opstanak.

Na "Mapeiju", Sasuolo je poveo golom Berardija sa penala protiv Kjeva, tako je ostalo do kraja meča, ipak i jedni i drugi će bez problema završiti u van borbe za opstanak.

Golove možete videti ovde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke