Kuva na vrhu u Rusiji

Autor: Boban Filipović
subota 16.04.2016.
23:14
Izvor: Sportske.net

Veoma je dramatično u finišu sezone u ruskoj Premijer ligi.

rfpl.org
rfpl.org

Povezane vesti

Danas su odigrana dva velika derbija u okviru 24. kola.

Zenit je u Sankt Petersburgu razbio Spartak iz Moskve nakon preokreta sa 5:2, dok su u prestoničkom derbiju Lokomotiva i CSKA nešto ranije remizirali rezultatom 1:1.


Lokomotiva je dovila protiv 'Armejaca' golom Vredrana Ćorluke iz 22. minuta, a konačan rezultat postavio je Olanare pet minuta pre kraja. Nemanja Pejčinović je odigrao ceo meč za domaće, koji su propustili priliku da se pobedom izjednače sa gradskim rivalom po broju osvojenih bodova, Zoran 'Bambi' Tošić je proveo nešto više od sat vremena u igri kog gostiju, dok je Petar Škuletić ceo derbi presedeo na klupi Lokomotive.

CSKA bi ponovo mogao da izgubi lidersku poziciju ukoliko Rostov sutra trijumfuje u Krasnodaru protiv Kubana, a u tom slučaju preskočiće i drugoplasirani Zenit koji je prišao 'Armiji' na bod zaostatka

Na stadionu 'Petrovski' Spartak je poveo preko Popova u 10. minutu, pet minuta kasnije izjendačio Askel Vitsel, ali gosti već u 21. minutu vraćaju prednost golom Glušakova.

Ipak, u nastavku veliki preokret Zenita, Hul je poravnao na 2:2 čim se krenulo sa centra, Dzuba u 65. minutu preokrenuo rezultat, a Maurisio i Havi Garsija overili trijumf i učinila ga ubedljivim. Pri rezultatu 4:2 Spartak je ostao sa igračem manje zbog isključenja Makeeva, koji je zaradio drugi žuti karton.

Derbi narednog, 25. kola, igraće se u Rostovu, gde gostuje Zenit.


Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke