Kutinjo, od tebe sve zavisi!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 14.04.2015.
11:54
Izvor: Sportske.net

Ekipa Brendana Rodžersa ove sezone igra po sistemu toplo-hladno, a verujemo da dosta toga zavisi od igre Filipea Kutinja.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Liverpul nije toliko daleko od mesta koje vodi u Ligu šampiona, a na kom se trenutno nalazi ekipa Mančester Sitija koja nije u najboljoj formi. Ekipa Manuela Pelegrinija polako gubi konce, do skora su bili kandidati za titulu, a danas se bore za mesto u Ligi šampiona.

Ekipa Brendana Rodžersa je juče savladala Njukasl uz odličnu igru, ponovo je Liverpul ličio na onu ekipu koja je od sredine decembra do utakmice sa Mančester Junajtedom na "Enfildu" bila jedini neporaženi tim u Evropi.

U tom periodu, kao i na prethodnoj utakmici sa Njukaslom, najbolji fudbaler Liverpula po mišljenju mnogih stručnjaka i navijača bio je brazilski internacionalac Filipe Kutinjo.

Da igra Liverpula u mnogome zavisi od igre brazilskog čarobnjaka govori i papir. Kada Kutinjo postigne gol za Liverpul, ta ekipa ne gubi. Tačnije, od četiri koliko je postigao u Premijer ligi ove godine, Liverpul je pobedio na tri meča, jedan je igrao nerešeno.

Bio je to onaj sa Arsenalom na "Enfildu", po mnogima meč koji je prekretnica sezone Liverpula koja je mogla da bude dosta slabija da Kutinjo nije pogodio u tom meču.

Ipak, problem Liverpula nastaje kada protivnik "zarobi" Kutinja kao što su to radili fudbaleri Arsenala i Mančester Junajteda u prethodnim kolima Premijer lige, Brazilac se nije video na te dve utakmice, kreativnost Liverpula je znatno opala, Arsenal i Mančester su slavili u tim mečevima.

Posebno je izražajna ona pobeda Arsenala od 4:1.

Ipak, kada mu dozvolite malo kreativnosti, desi se ova jučerašnja utakmica kao primer, Kutinjo je prosto dominirao i tako doneo još jednu pobedu svom timu, bez obzira što nije postigao gol.

Sazreo je ove godine, priznanje koje je dobio od Džona Terija koji ga je proglasio najboljim igračem Premijer lige dovoljno govori o njegovim igrama, problem Liverpula je što ne postoji konstantnost među ostalim igračima.

Da je tako bilo, ne bi došli porazi od Mančestera i Arsenala...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke