Kup Kralja - Barsa torpedovala "Podmornicu"!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 11.02.2015.
21:56
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Barselone napravili su solidnu zalihu pred revanš meč polufinala Kupa Kralja, pošto su na "Nou Kampu" spakovali tri gola ekipi Viljareala.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Polako ali sigurno fudbaleri Barselone koračaju ka finalu Kupa Kralja a večerašnji trijumf nad Viljarealom garantuje im nešto lagodniji pristup u revanšu.

Izabranici Luisa Enrikea savladali su "Žutu Podmornicu" rezultatom 3:1 (1:0) u prvoj utakmici polufinala Kupa Kralja igranoj na "Nou Kampu".

Golove pogledajte OVDE!

Pred nešto više od 55.000 gledalaca Barselona je lako izašla na kraj sa gostima iako primljen gol i promašen jedanaesterac kvare utisak trijumfa nad Viljarealom.

Domaćin je do vodećeg gola stigao preko Lionela Mesija koji je samo završio tipičnu akciju Katalonaca i asistenciju Luisa Suareza pretvorio u vođstvo.

Kako je vodeći gol pao u 41. minutu nije bilo previše vremena za promenu rezultata do odlaska na odmor ali su gosti već na startu drugog dela šokirali domaće navijače.

Indolentnost u odbrani Barselone iskoristio je rezervista Trigeros koji snažnim udarcem po sredini gola vara Ter Štegena i poravnava rezultat.

Radost gostiju zbog izjednačujućeg gola nije bila dugog daha pošto već u narednoj akciji Inijesta vraća prednost domaćinu.

Sredinom drugog dela igre Mesi izvodi korner a Pike kreće ka drugoj stativi i glavom pogađa za 3:1, postavivši tako konačan rezultat duela na "Nou Kampu".

Barselona je mogla do ubedljivijeg trijumfa koji bi joj omogućio još laganiji posao u revanšu ali je Nejmar loše izveo penal u 71. minutu pa je na kraju rezultat postavljen u 64. minutu ostao na snazi do poslednje sudijskog zvižduka.

Revanš susret polufinala na programu je 4. marta na "El Madrigalu".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke