Kup Kralja - Barsa brojala do sedam, upisao se Pako, brutalna Sevilja, Osasuna i Depor okrenuli!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 21.12.2016.
23:49
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Barselone deklasirali su niželigaša Herkules i plasirali se u 1/8 finala.

Beta/AP Photo/Francisco Seco
Beta/AP Photo/Francisco Seco

Povezane vesti

Barsa je u prvom susretu igrala nerešeno 1:1 na gostovanju ekipi Herkulesa, da bi ih sada dočekali u revanšu na "Kamp Nou".

Slavili su ubedljivo kao domaćini i to bez pomoći Mesija, Suareza i Nejmara, koji nisu bili ni u protokolu za ovaj susreta. Na kraju je bilo 7:0 (2:0) za Barselonu, koja se tako plasirala u narednu fazu.


Poveli su golom Lukasa Dinja nakon 37. minuta igre. Francuz je odlično proleteo po levoj strani bez lopte, uočio ga je Rafinja, trajavo mu poslao loptu, ali se ovaj snašao i načeo mrežu rivala.

Povisio je na 2:0 reprezentativac Hrvatske Ivan Rakitić sa penala, a sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

U nastavu, nakon samo pet minuta igre Rafinja povećava na 3:0 na asistenciju Arde Turana.

Zaboravljeni Aleiš Vidal samo pet minuta kasnije asistira Turanu za četiri gola prednosti u korist "Blaugrane".

Igrao se 73. minut kada je Pako Alakaser konačno "probio led" u dresu Barselone. Od kako je stigao ovog leta nije uspeo da se upiše u listu strelaca, sada je to konačno uradio.

Rafinja je centrirao sa desne strane, lopte je pogodila jednog defanzivca gostiju, odbila se do Alkasera, a bivši napadač Valensije je glavom šalje u mrežu rivala.

Nakon toga na scenu stupa bivši fudbaler Atletiko Madrida, Arda Turan. U razmaku od 86. do 89. minuta postiže dva sjajan gola i postavlja konačan rezultat.

Golove pogledajte OVDE.

Sevilja je bila nemilosrdna prema ekipi Formentere, na svom stadionu su slavili sa neverovatnih 9:1 (6:0) iako su prvi susret u gostima dobili sa 1:5.

Napunili su mrežu rivala koliko su mogli Sampalijevi izabranici, po het-trik su upisali Ben Jeder i Vijeto.

Osasuna je u Pamplonu stigla sa golom zaostatka sa gostovanja Granadi, uspeli su domaći da slave sa 2:0 (1:0) i tako izbore plasaman u narednu fazu takmičenja.

Najpre je Serđo Leon imao priliku u 25. minutu da donese prednost domačinu ali je omašio penal, da bi nepravdu ispravio Berenger u nadoknadi vremena prvog dela igre. Pre istek jednog časa igre, Romero je postavio konačan rezultat.

I Deportivo iz La Korunje je uspeo da nadomest gol zaostatka iz prvog susreta. Savladali su na svom "Rijazoru" ekipu Betisa sa 3:1 (1:0) i ušli među 16 najboljih.

Poveli su golom Aribasa u 11. minutu, da bi prednost udvostručio Luizinjo nakon devet minuta igre u nastavku. Rajan Babel je povisio na 3:0, da bi sedam minuta nakon gola bivšeg igrača Liverpula gosti uneli neizvesnost golom Picinija.

Hoselu je promašio penal u 77. minutu, ali nije kažnjen zbog toga, kako do kraja nije bilo golova te je La Korunja otišla dalje.

Valensija je overila trijumf iz prvog susreta i sa 2:1 (1:0) slavila u revanšu protiv Leganješa, tako overivši plasman u narednu fazu.


Dva gola za domaći sastav postigao je bivši igrač Benfike Rodrigo, dok je Mačis bio strelac za goste.

Eibar je takođe otišao dalje, nakon pobede u Hihonu od 1:2, kod kuće su slavili sa 3:1 (2:0).


Kike i Adrijan su otklonili sve sumnje o prolasku među 16 najboljih već u prvom poluvremenu, Kike je postigao i svoj drugi gol na samom startu drugog dela, da bi tek u 89. gosti iz Hihona došli do počasnog gola preko Sančeza.

Poznati učesnici 1/8 finala Kupa Kralja:

Barselona
Derpotivo La Korunja
Osasuna
Valensija
Eibar
Sevilja
Atletiko Madrid
Las Palmas
Kordoba
Real Sosijedad
Viljareal
Real Madrid


Četiri preostala revanš susreta:

Espanjol - Alkokron (prvi meč 1:1)
Alaveš - Himnastik (prvi meč 3:0)
Selta - Mursija (prvi meč 1:0)
At. Bilbao - Santander (prvi meč 2:1)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Samo Barsa1
Thursday, 22.12.2016
11:23

Rakitic je slaba tacka Barse.

avatar
Lionel 10 BARCELONA
Thursday, 22.12.2016
01:45

U Kupu Kralja ima neki klub koji nezna pravila ko ima pravo igrati u Barsi svi su imali pravo osim Ceriseva

avatar
ManUtd1993
Thursday, 22.12.2016
01:40

Juce neki filozof napisao segunda je izuzetno kvalitetno takmicenje,a samo kordoba prosla dalje...

avatar
P. S.
Thursday, 22.12.2016
01:12

Eee qq Barsi kad' je Arda Turan izmislio fudbal za sva Barsina pojačanja zajedno. Za Paka Alcasera je ogroman uspeh i gol iz ofsajda, Rakitićev penal verovatno najtraljaviji šut sa bele tačke u 2016-oj koji je ušao u mrežu, Gomeš, Dinj i D. Suarez standardno očajni, Rafinja ne mnogo bolji, Rakitić najgori, brljivi Vidal ubode svaki deseti centaršut, a Mascherano pretrči više nego pola Barse zajedno na utakmici koja je ipak daleko ispod njegovog novoa. Prosto neverovatno da je ova ekipa uspela Herkulesu da zabije 7 komada, bez obzira što su dali 2 gola iz ofsajda i jedan iz penala...

avatar
Steffi
Thursday, 22.12.2016
02:03

Da pogodis stranu samo odbranio bi onaj penal, Rafinja i Arda mogu da odigraju jake meceve, kad bi uvaljali Raketu Murinju za neki dobar kes bilo bi odlicno.

avatar
Steffi
Friday, 23.12.2016
12:39

Pise se da ce mozda da ode na kraju sezone Enrike, bice tako valjda :D

avatar
P. S.
Friday, 23.12.2016
01:37

Za ovu sezonu je kasno taman i da za Novu godinu najure Enerque-a, a što više vremena bude proveo na klupi Barse to će i krštenom treneru (koga sumnjam da će ikada nabaviti) trebati sve više i više vremena da tim dovede u red, jer ga je ovaj bukvalno razorio. Ne komentarišem da li će Barsa nešto osvojiti ili ne, jer MSNI svašta mogu da urade, a i da ništa ne urade to je daleko manja šteta od gomile kupljenih prosečnih igrača koje je Enrique za par meseci doveo na nivo 3. lige (otprilike je onaj remi na gostovanju Herkulesu i realna 'snaga' Barsinih 'pojačanja'). Prihvatljiv minimum za taj tim (dakle bez kompletnog MSNI kvarteta, Albe, Piquea itd.) bi u Primeri morao da znači lagano rešavanje svih 10 utakmica na Camp Nou protiv donje polovine tabele, uz po jedan poraz i remi na istih tih 10 utakmica u gostima (dakle minimum 55 od 60 bodova), a ti vidi koliko je to daleko od realnosti - tačno onoliko koliko je i Enrique daleko od trenera.

avatar
Thursday, 22.12.2016
01:05

Arda je životinja!

avatar
Lecter
Thursday, 22.12.2016
01:02

Turan bi trebao da ima vecu minutazu u nekim vaznijim utakmicama.Nije veceras zbog golova,ipak nije ovaj protivnik mjerodavan nego je odigrao svaku utakmicu na koju je dobio sansu dobro,borben je za svaku loptu i ono najvaznije konkretan je.

avatar
zeks
Thursday, 22.12.2016
01:02

Konacno Alkaser!Bio je odlican veceras,mogao je dati jos dva.Bitno je da je napokon probio led.Turan i Vidal sjajni.

avatar
Aleksandar Saša Đukić
Thursday, 22.12.2016
00:59

Spavaš li mirno,Luise Suareze?

avatar
BarsaSaMarsa10
Thursday, 22.12.2016
00:52

To Pako ledjendo !!!

avatar
Steffi
Thursday, 22.12.2016
00:51

Arda ili Rafinja iza Mesija, ovaj Pako jedva ga i iz ofsajda daje. Raketa ne moze da dominira ni protiv nizeligasa.