Kup Francuske - Spektakl na "Velodromu", 120 minuta, sedam golova i prolaz Monaka!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 01.03.2017.
23:33
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Monaka uspeli su da se plasiraju u 1/4 finale Kupa Francuske, kako su u gostima bili bolji od Olimpik Marseja, ali tek nakon dodatnih 30 minuta.

EPA/NIGEL RODDIS
EPA/NIGEL RODDIS

Povezane vesti

Izabranici Leonarda Žardima slavili su na gostovanju u Marseju rezultatom 4:3 (1:1) nakon produžetaka.

Gosti su bolje otvorili meč, a to su krunisali već u 19. minutu i to na vrlo bizaran način.

Žoao Mutinjo je odlično izveo jedan slobodan udarac sa oko tridesetak metara udaljenosti, lopta je pogodila stativu, odbila se do golmana Marseja, od kog je na kraju zavržila u mreži.

Od tog trenutka domaćin je krenuo da igra nešto bolje, posle nekog vremena su počeli sa opasnim napadima, a jedan takav na sjajan način je krunisao Dimitri Paje.

Preporođeni Floran Tovan je sjajno prošao po levom boku, uočio je da se Paje nalazi u dobroj poziciji, poslao mu precuznu loptu, koju ovaj pretvara u gol sjajni volej udarcem levom nogom.


To je bilo sve od prvih 45 minuta, a nakon 20 minuta igre u nastavku Monako dolazi do novog vođstva.

Supertalentovani Kilijan Mbape, koji je do tog trenutnka imao par dobrih prilika, odlično koristi dobru loptu Bendžamin Mendija sa leve strane. Mladi napadač je jedan prizeman centaršut samo skrenuo u dalji ugao gola domaćina.

Činilo se da bi Monako mogao dalje, što bi bilo potpuno zasluženo, ali se bivši fudbaler Njukasla Remi Kabela pobrinuo da ne bude tako. N'Žije je prihvatio jedan pas, sa loptom je ušao u kazneni prostor gostiju, uočio je potom da mu se iza leđa odlično ubacuje Sakai i prosleđuje mu loptu.

Ovaj nije puno čekao, video je usamljenog Kabelu, poslao mu loptu, a bivši fudbaler Monpeljea i "Svraka" bez problema trese mrežu "Kneževa".

Ti je bio i konačan rezultat regularnog dela, te se otišlo u produžetke.

U prvih 15 minuta, gosti dolaze do gola. Mutinjo je progirao Berbarda Silvu, Portugalac je uočio da se Mbape jako dobro ubacuje, poslao mu je pravovremen pas, a sjajani 18-godišnji napadač "Kneževa" nesebično proigrava Mendija na drugoj strani, koji trese nebranjenu mrežu.

To je bilo sve do pauze, a nakon pet minuta igre u nastavku, Marsej ponovo dolazi do izjednačenja. Gregori Sertik glavom spušta do Kabele, koji lepim udarcem vara Morgana De Santisa za 3:3.

Činilo se da će meč otići u penal seriju, ali je na scenu stupio fantastični Benžamin Mendi! On je fenomenalno proleteo po levom boku, zavrnuo loptu u sredinu, da bi na nju naleteo Toma Lemar, koji je snažnim udarcem šalje u mrežu Pelea.


Imao je Paje šansu da iz slobodnog udarca još jednom poravna rezultat, ali je njegov udarac sa izvice kaznenog prostora stigao samo do živog zida. Ispostavilo se da je Lemarov gol bio i poslednji, te se Monako plasirao u 1/4 finale.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
scofield
Thursday, 02.03.2017
21:38

Pustis Monako i uzivas. Bez sale, Monako ove sezone presao igricu

avatar
devil
Thursday, 02.03.2017
00:54

Odavno nisam vidio da neko igra ljepši fudbal od ovog što igra Monako ove sezone,totalna ofanziva plus pregršt mladih talenata,da gledaš i uživaš

avatar
VATRENI BAVARAC
Thursday, 02.03.2017
00:48

Kad igra monako to je šou