Kup - Bajern dobio "penal lutriju"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 08.04.2015.
23:16
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Nemačke plasirao se u polufinale nacionalnog Kupa nakon što je u penal seriji slavio u Leverkuzenu protiv ekipe Bajera.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Poslednja četvrtfinalna utakmica nemačkog nacionalnog Kupa opravdala je epitet derbija u tom smislu što je pitanje pobednika rešavano tek u penal seriji.

Desetkovani šampion Nemačke nije uspeo da "samelje" Bajer Leverkuzen koji se odlično suprotstavio kaznenoj ekspediciji Pepa Gvardiole.

Gledajući broj upućenih udaraca na gol domaćin je bio opasniji a gostima je poništen pogodak u 60. minutu zbog navodnog prekršaja Roberta Levandovskog nad defanzivcem Bajera.

Posle 90 minuta igre nije bilo golova a ni produžeci nisu dali odgovor na pitanje ko će u polufinale, pa je na kraju odlučivala penal serija.

"Rulet" je otvoren pogotkom Tomasa Milera koji je bio hladnokrvan a onda je Manuel Nojer doneo prednost šampionu Nemačke odbranom u prvoj seriji.

Drugi izvođač penala za Bajern bio je Robert Levandovski. Lopta je otišla u levu, Bernd Leno u desnu. Na gotovo identičan način Lars Bender je postigao prvi gol za "Aspirindžije" u penal seriji.

Na 3:1 za Bajern povisio je Ćabi Alonso udarcem po sredini gola, da bi odmah zatim Gonzalo Kastro na identičan način prevario Manuela Nojera i ostavio Bajer u životu.

Četvrta serija počela je pogotkom Marija Gecea iako je Leno imao loptu na ruci. Hakan Čalhanoglu takođe je pogodio pa je odluka pala u petoj seriji.

Ispostavilo se da je Španac Tijago Alkantara doneo trijumf Bajernu i plasman u polufinale nacionalnog Kupa Nemačke gde će igrati još Borusija Dortmund, Arminia Bielfeld i Volfsburg.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke