Kup - Atletiko lagano, Barsa prekinula lošu seriju na "Anoeti"!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 19.01.2017.
23:05
Izvor: Sportske.net

U okviru Kupa Kralja ekipe Barselone i Atletiko Madrida načinile su prve korake ka plasmanu u polufinale.

Beta/AP Photo/Alvaro Barrientos
Beta/AP Photo/Alvaro Barrientos

Povezane vesti

U prvom meču dana, Atletiko Madrid je uspeo da savlada Eibar sa veoma ubedljivih 3:0 i da tako jednom nogom zagazi u polufinale.

Dijego Simeone je shvatio da je vrag odneo šalu i da nema prostora da se izvede kombinovan sastav, pa je izašao u veoma jakom, što je dovelo do veoma ubedljive pobede.

Strelci za domaćina u ovom meču bili su Grizman u prvom poluvremenu, kao i Korea i Gameiro u drugom delu meča.

U drugoj utakmici videli smo veliku neizvesnost, ali su gosti iz Barselone uspeli da slave protiv Real Sosijedada u gostima sa 1:0. I Luis Enrike je izveo veoma jak sastav, sa Nejmarom, Mesijem i Suarezom u samom napadu.

Jedini gol na ovom meču postigao je Nejmar iz kaznenog udarca u 21. minutu meča. Jasno se videlo na snimku da je kontakt postojao između Nejmara i Elustonda, a Brazilac nakon toga nije imao težak zadatak da postigne gol.

Domaći su posebno imali razloga za proteste u 59. minutu kada je dosuđen ofsajd u kojem se, na usporenom snimku se to dobro videlo, nije našao Zurutuza. Sosijedad je u tom trenutku mogao da dođe do izjednačenja, bila je to odlična pozicija.

Dakle, u prvih 90 minuta i nije bilo previše uzbuđenja, Barselona je stigla do prednosti od samo jednog gola pred revanš meč na Nou Kampu.

Zanimljivo, Barselona je posle deset godina uspela da slavi na "Anoeti".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak