Kuman izveo Tadića i "poklonio" pobedu Liverpulu!

Autor: Boban Filipović
nedelja 17.08.2014.
16:24
Izvor: Sportske.net

U prvom nedeljnom meču prvog kola Premijer lige za sezonu 2014/15, 'Redsi' dobili 'Svece' sa 2:1. Gosti sa juga ostrva ostavili odličan utisak, Dušan Tadić debitovao divnom asistencijom u Premijer ligi, Kuman ga je izveo u finišu što je uslovilo pad igre

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Dugo je trajalo početno odmeravanje snaga na "Enfild Roudu", borba se vodila uglavnom na sredini terena, bez značajnih uzbuđenja sve do polovine prvog dela igre.

Dušan Tadić je "uhapšen" od strane dvojice protivničkih igrača na sredini terena, zadržao ju je Henderson i odah poslao teledirigovan pas u prazan prostor, Rahim Sterling je brži od odbrane 'Svetaca' i rutisnki šalje loptu u mrežu Frejzera Forstera - 1:0.

Do poluvremena se rezultat nije menjao, Sautempton je nakon primljenog gola imao više od igre, pretili su udarcima i daljine, , najbolji pokušaj imao je Šnajderlin pred sam sudijski zviižduk, ali Minjole reaguje bravurozno.

Početak drugog poluvremena protiče u znaku gostiju sa juga, Sautemtpon igra bolji fudbal, a kao rezultat toga usledilo je i izjednačenje u 55. minutu.

Napali su "Sveci" po desnoj strani, Dušan Tadić prihvata loptu na ivici šesnaesterca, sjajno petom proigrava beka Natanijela Klajna koji utrčava i zakucava loptu u mrežu Minjolea - 1:1.

Domaćinu je ušla voda u uši, Stiven Dejvis nedugo potom ima kolosalnu priliku za preokret, ali njegov udarac je preslab i Minjole ga hvata bez problema.

Tadić je u tim trenucima mozak svoje ekipe, još jednom je proigrao raspoloženog Klajna, ali njegov novi pokušaj biva izblokiran.

Međutim, u 73. minutu Ronald Kuman na opšte iznenađenje vadi Tadića iz igre, umesto nejga ubacije Šejna Longa i taj detalj je totalno preokrenuo situaciju na terenu.

Sada Liverpul preuzima kontrolu igre i posle jednog napada sa desne strane desetak minuta pre kraja regularnog dela Danijel Staridž donosi novo vođstvo, i ispostaviće se pobedu svom timu.

U akcij ikod gola učestvovao je i Riki Lambert, dojučerašnji napadač Sotona, koi je uz ovacije sa tribina ušao u igru nekoliko minuta ranije. Za 'Redse' je ceo meč odigrao i hrvatski štoper Dejan Lovren, čovek koji je prošle sezone svojim golom doneo pobedu "Svecima" na  "Enfild Roudu".

Nisu 'Sveci' na osnovu prikazanog zaslužili da budu poraženi, Šnajderlin je pogodio prečku u finišu, Long u nastavku nije najbolje reagovao glavom, te promene rezultata nije bilo, ostalo je 2:1.

Odličan fudbal, odličan Dušan Tadić na debiju, ali bodovi ostaju u Liverpulu. Pomenimo i to da Lazar Marković nije igrao za 'Redse' zbog povrede.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke