"Kules" rekli svoje!

Autor: Boris Jovanović
utorak 07.04.2015.
10:58
Izvor: Sportske.net

Šta navijači Barse očekuju u ovoj sezoni? Koja pojačanja bi doveli? Kako bi se opredelili na predsedničkim izborima? Ovo je njihov "Voks populi".

Beta/AP Photo/Lalo R. Villar
Beta/AP Photo/Lalo R. Villar

Povezane vesti

I sami znate koliko je osluškivanje glasa navijača u Španiji važno, "sociosi" uvek rado učestvuju u anketama, na kraju krajeva njihov glas odlučuje o klupskoj politici, tačnije izboru predsednika koji je dužan da dostavi program pre nego što bude izabran.

Kada su izbori u pitanju, nedvosmisleno je iskazana podrška bivšem predsedniku Laporti. Ako se ovaj advokat bude kandidovao, najmanje 50% glasača bi moglo da se izjasni u njegovu korist, oko četvrtinu podrške ima Toni Freikse, dok se procenjuje da sadašnji predsednik Bertomeu nema nikakvu šansu, za njega je manje od 10% glasača.

Međutim, mnogo će zavisiti i od obećanja samih kandidata. Barsini navijači su optimisti, njih 84% veruje da će titula biti vraćena u Kataloniju, više od trećine smatra da ni "tripla kruna", Kup, prvenstvo i Liga šampiona nisu nedostižni. Polovina očekuje dva trofeja.

Najzanimljivije je bilo istraživanje o pojačanjima koja preferiraju.

Barsa traži veznog fudbalera koji bi trebalo da nasledi legendarnog Ćavija, ali i napadača koji bi mogao da zauzme mesto Pedra u rosteru, ili klasičnog razbijača koji će čekati šansi i predstavljati jednu od opcija sa klupe.

Plan Barselone je da, s obzirom na suspenziju, proba da posao završi na leto, kako bi u januaru 2016. samo bile obavljene formalnosti.

Navijači imaju natpolovičnu želju kada je u pitanju vezni igrač, pogađate vide Pogbu kao najbolje pojačanje. Iza Francuza, za koga se govorka da i sam želi u Barsu, ostali su Koke za koga se izjasnio svaki pet ispitanik, Rojs, Verati i Vidal, koji imaju znatno manje procente.

Napadač?

Petina bi Dibalu, jedan deo se izjasnio za Rojsa, samo 4% vidi Fernanda Ljorentea kao igrača koji bi mogao da bude onaj "bombarder" koga priželjkuje Enrike. Navijači su ovde neodlučni, čak polovina se izjasnila za neke druge igrače ili jednostavno smatra da im nije potreban niko pored trija MSN.

Ostaje da sačekamo rasplet sezone, ali i korake koje će preduzeti Brajda na leto, kako bi šest meseci ranije doveo pojačanja. Doduše, jedno bi Barsa mogla da dobije i ove nedelje, očekuje se da Dani Alveš da konačan odgovor kada je u pitanju ponuda kluba da potpiše novi ugovor, sadašnji mu ističe poslednjeg dana juna.




Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke