Kukali ste na Čelsi? Ali, pobednik je Juventus!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 03.09.2015.
10:52
Izvor: Sportske.net

Mnogo se prašine diglo oko činjenice da Čelsi ima tri tima na pozajmici širom Evrope. No, oni su puki amateri u poređenju sa italijanskim šampionom.

BETA/AP Photo/Ng Han Guan
BETA/AP Photo/Ng Han Guan

Povezane vesti

Podatak deluje neverovatno, ali je istinit. Juventus je zahvaljujući metodi polovičnog vlasništva nad igračima mogao da otkupi talente, ako se afirmišu, tako je u klub vraćen Đovinko, a letos je isti slučaj bio sa Simoneom Zazom koji je kupljen još dok je igrao za Askoli, ali do ovog prelaznog roka nikada nije obukao dres Juventusa.

Sistem dvojakog vlasništva je ukinut, sada će Juventus koji i dovodi dosta igrača na pozajmicu sa pravom otkupa samo svoje igrače slati na kaljenje, ili negde gde će ih plaćati.

Recimo, to je slučaj sa Mauriciom Islom i Paolom De Ćeljeom koji imaju ugovore veće od milion evra po sezoni, nisu u konkurenciji za tim, pa je odlazak u Marsej ušteda za klub, natovarili su njihovu platu nekom drugom.

Što se tiče Komana, situacija je drugačija, on je na dvogodišnjoj pozajmici u Bajernu koji ima više prilika da ga u Bundesligi pusti da igra, a Juve ima pravo da ga vrati, ali i Bajern da otkupi ugovor za dve sezone.

Ostali igrači su uglavnom mladi, šetaju ih po pozajmicama širom sveta, a interesantno je recimo da je Horhe Martinez do skora bio član Juventusa i na pozajmici je u domovini u ekipi Huventuda.

Ko je Martinez?

U pitanju je Urugvajac koji je jedan od retkih promašaja Marote. Početkom decenije je plaćen 12 miliona Kataniji, nije pokazao ništa, selio se po pozajmicama, bio i u Rumuniji i u Novari u Seriji B, ali popularni "Malaka" kao da je zaboravio da igra fudbal.

On je konačno raskinuo ugovor, ali jasno tek što je "izmuzao" sav novac od kluba.

Među pozajmljenija je najviše Italijana, ali ih je iz čak 15 zemalja, što je svojevrstan rekord. Zanimljivo, retko neko sem Italijana dobija šansu da se vrati jer je Juventus uglavnom kroz istoriju preferirao igrače sa Apenina, kao i one koji su "Orijundi" odnosno poreklom Italijani čija se porodica iselila u Južnu Ameriku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
junior dos santos(ex vince carter)
Thursday, 03.09.2015
13:10

a nicola leali kakav golman,pogledajte pregled drugog kola meca iz bergama.

avatar
A.Shevchenko 7
Thursday, 03.09.2015
12:39

Udineze je rekorder koliko znam zbog velikih veza sa Juznom Amerikom odakle uzimaju desetine talenata.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Saturday, 05.09.2015
13:28

Juventus ima 50 igraca na pozajmici, toliko nemaju ni sva tri kluba cije su gazde clanovi porodice Poco, jedino je Parma bila gora od Juvea:-D