Kritikujte ga koliko hoćete, Baloteli je duša od čoveka...

Autor: Miloš Marković
petak 31.10.2014.
10:59
Izvor: Sportske.net

Nemirni dečko italijanskog fudbala možda ima neukrotivi temperament, ali niko ne može da pobije činjenicu da voli da je u suštini jedna dobrica i dobročinitelj.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Istina, radio je svakakve gluposti.

Kako čovek i da stvori pozitivnu sliku o momku koji je pikadom gađao svoje mlađe saigrače u Sitiju, koji se fizički obračunavao sa kolegama, saigračima i menadžerima, koji je zapalio sopstvenu kuću, koji se na televiziji pojavio u dresu Milana dok je igrao za Inter, o momku koji je radio toliko stvari da bi čitava ova vest mogla da bude lista stvari koje mu ne služe na ponos.

Dakle, ko bi uopšte pomislio da jedan takav momak u sebi poseduje osećaj empatije, da može da uradi nešto korisno za društvo u celini, da načini neko dobro delo, humanitarnog karaktera?

Može. Koliko god bio osporavan i kritikovan, Mario Baloteli je ispod čudne i lude fasade u suštini jedan dobar dečko. Neshvaćen i neprilagođen pre svega.

Kao tamnoputi momak koji je odrastao u zemlji kakva je Italija, Mario se tokom svog odrastanja susretao sa raznoraznim situacijama, morao je da očvrsne. I danas, slab je na decu u kojima bi mogao da prepozna sebe.

Da je društveno odgovorna ličnost i pored svih ludih bubica koje mu zuje po glavi, pokazao je u više navrata. Pomagao je beskućnicima, to činio daleko o očiju kamera. Donirao novac za igradnju škole i obrazovnog centra u Africi, pomogao jednom mališanu da se izbori sa siledžijama u školi, lično im se suprotstavivši u dvorištu.

Poslednji u nizu slučajeva iza sebe nema slikovitu pozadinu, ali jednostavno demonstrira Balotelijevu predustetljivost, pokazuje da nije nadobudna zvezda, kakvim ga god opisivali.

Posetivši trening centar svog voljenog kluba, 11-godišnji Džek Gendi je dobio neočekivanu priliku da upozna svog heroja.

Mario Baloteli mu je poklonio potpisanu loptu, a na putu sa treninga stao je kolima, pozvao mališana i pozdravio se sa njim, ulepšavši mu dan, nedelju, mesec verovatno.

„Nismo mogli da verujemo, on je tako dobar momak. Džek je veliki navijač Liverpula, zna sve o svakom igraču. Izašao je iz škole sa časa, kako bismo stigli da gledamo trening u Melvudu u petak. Mario je bio izdvojen na jednom delu terena, vežbao je šut na gol, mi smo ga gledali sve vreme.“

„Džek mu je sve vreme aplaudirao, Mario se u jednom trenutku okrenuo i mahnuo mu. U narednom trenutku je prišao do gola, uzeo jednu loptu, potpisao je i došao do ograde, do nas. Pružio je Džeku loptu i rekao mu 'Budi dobar'.“

baloteli

„Zahvalio sam mu se i on se okrenuo, podigao palac u znak odobrenja i rekao 'Nema problema'.“, priča otac ovog oduševljenog 11-godišnjaka.

Kao što rekosmo, priča se tu nije završila.

Na putu iz Melvuda, Mario je zaustavio auto i rekao obezbeđenju da sprovede Džeka do njega.

„Pozvao je Džeka da priđe do njegovog auta i rekao mu – 'Tamo nismo mogli da se slikamo, hoćeš sada?. Pružio mu je ruku i slikali su se. Džek je oduševljen, bez teksta je. Od tog trena prosto obožava Marija, ne skida osmeh s lica.“, priča otac.

baloteli

„Kada ga vidite na terenu, Baloteli deluje ljut, namršten, ali prema Džeku je bio fantastičan."

"Mislim da ljudi treba da čuju ovu priču i da saznaju kakav je Baloteli u stvari. Kako je zaista dobar momak.“, zaključuje otac mlađanog Džeka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke