Kristijano Ronaldo - Kako izaći iz krize do 'El Klasika'?

Autor: Miloš Marković
nedelja 08.03.2015.
09:22
Izvor: Sportske.net

Meč protiv najvećeg rivala je na pomolu, a Kristijano Ronaldo dokazuje da se nalazi u zaista ozbiljnoj krizi, neuobičajenog za zvanično najboljeg fudbalera sveta.

Beta/AP Photo/Andres Kudacki
Beta/AP Photo/Andres Kudacki

Povezane vesti

Kraljevski klub je poražen na gostovanju u Baskiji, statistika Anćelotijevog kluba otkriva bolnu istinu za navijače Real Madrida.

Madriđani na sinoćnoj utakmici nisu zabeležiliniti jedan udarac u okvir gola protivnika, stvari su dodatno poražavajuće ako se koncentrišemo na fudbalera od koga se očekuje da pruži maksimum i napravi razliku, zvanično najboljeg fudbalera sveta, Kristijana Ronalda.

Naime, Portugalac nije uputio šut ka golu na četiri od poslednjih osam utakmica u Primeri.

Tokom tog perioda, Real je gubio 4:0 od Atletika, remizirao sa Viljarealom (1:1) i sada izgubio od Atletiko Bilbaoa (1:0).

Stvari postaju naročito zabrinjavajuće ako se zna da se kroz dve nedelje igra novi El Klasiko na Nou Kampu, te da Barselona već danas ima priliku da poništi zaostatak i čak prestigne Real na čelu tabele.

Svakako da će naredni El Klasiko biti od velikog značaja, te da će Realu biti potreban najbolji mogući Ronaldo za ovaj duel.

Od starta nove kalendarske godine brojke ne idu u prilog Ronaldu, koji je postigao sedam golova u 2015. godini. Iako bi ova brojka za većinu fudbalera bila više nego dobra, uzevši u obzir Ronaldov uobičajeni učinak, statistika je daleko ispod proseka.

Zabrinuti formom portugalskog fudbalera, španski mediji dolivaju ulje na vatru.

Spekulacije koje prenosi španski list 'Sport' najavljuju da će Kristijano Ronaldo tokom leta napustiti Madrid. Iako su u demantiju ovakve spekulacije sam Perez, ali i Ronaldo isticali da će Portugalac ostati u Madridu do kraja karijere, pomenuti list spekuliše da je prvi čovek Reala izgubio strpljenja, da smatra da je Ronaldo izgubio vrednost koju je imao i da njegov takmičarski vrhunac lagano prolazi.

Kao naredna destinacija pominje se, kao i ranije, Mančester Junajted.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 08.03.2015
10:33

Ovo sto smo videli od njega u novoj godini ide u prliog prici koliko je CR limitiran igrac u ODNOSU NA MESIJA. nDok je ekipi islo dobro, kad su bili svi na okupu sevale su kontre, bilo je i dosta slabih protivnika prvenstveno na Bernabeu, CR je ubijao. Sve je to bilo 1 na 1 sa protivnickim defanzivcem ili neki odbijanci oko peterca. Cim igra ekipe u celini oslabi i naidju ozbiljniji i hrabriji protivnici on ne moze nista radikalno da promeni na terenu. Cim je udvojen poprilicno je bezopasan. nRealno, nikad i nije bio igrac koji ce uputiti neku fenomenalnu asistenciju, predriblati 3,4 ili 5 protivnickih igraca i napraviti ozbiljnu razliku na terenu, iz tog razloga on NE MOZE U ISTU RECENICU SA MESIJEM. nVerovatno ovo vecina zna ali ajde, neki su toliko naporni da izazivaju ovakve tekstove i objasnjenja.

avatar
la_decima10
Sunday, 08.03.2015
17:10

sad hoćete reći da real treba imati igrače i igru ko barcelona.....baš suprotno.....vrlo je poznato da real ima svoju igru, sa problemima ili bez....i pored svega je real u vrhu po trofejima i mnogočemu.....moj zaključak da je real ove sezone podbacio dosta i da ne zaslužuju ni jedan trofej prema do sada viđenom.....najbolji su oni klubovi koji se pokažu u najtežim i najključnijim momentima i kada ne ovise o rezultatima konkurenata.....i da barcelona dobije el klasiko svejedno će imati pritisak....ne smije kiksati do kraja, a viđeno je da može.....zadnje 3-4 sezone pokazuju da se prvenstvo španije osvaja u malim utakmicama, a vi pričajte šta hoćete

avatar
la_decima10
Tuesday, 10.03.2015
01:22

to su sada kalkulacije.....barcelona je i prošle sezone kao i real bila u igri za trofeje u španiji (posebno liga) pa je na kraju 0 ispalo kod barcelone, a dobila oba el klasika......u svakom slučaju barcelona igra dobro ovu sezone, iako igra finale kupa sa bilbaom dok to nije bio takav scenarij prošle sezone...prošlo finale kupa je mnogo, mnogo bolje bilo jer je bio sraz rivala iliti el klasiko i tu se vidi draž kada se susretnu...bale 85. min. u kupu i ramos u 93. min. u ligi prvaka....pa zar nije uzbudljivo i napeto bilo.....eto razlike kada barcelona osvaja trofeje i kada real osvaja.....izuzetak ima prvenstvo španije jer su prije 3-4 sezone real i barcelona bežali od 3. mesta po 20+ bodova i osvajali i el klasiko je odlučivao pobednika lige, dok to sada nije takav slučaj.....liga bbva je postala puno puno zanimljivija....veći je respekt prema sevilli, valenciji, atletiku i villarealu, bilbau itd....

avatar
Tuesday, 10.03.2015
00:10

Pobedi, ode na +4 i moze glat 2 puta kiksnuti. nIli ce pobediti Real sa 2:0 ili 3:1nIli ce i Real bar jednom kiksnuti do kraja.