Kristijano, prozvao te Platini, hoćeš li odgovoriti večeras?

Autor: Boris Jovanović
sreda 26.11.2014.
14:01
Izvor: Sportske.net

Mišel Platini nema baš neko mišljenje o dostignućima Kristijana Ronalda ove sezone. Portugalac igra večeras protiv Bazela, najmanje što očekuje je da preskoči Raula, kako bi krenuo u poteru za Mesijem.

Beta/AP Photo/Alvaro Barrientos
Beta/AP Photo/Alvaro Barrientos

Povezane vesti

Većina smatra da Kristijano Ronaldo zaslužuje da odbrani "Zlatnu loptu" i on će je najverovatnije dobiti.

Ipak, trostruki osvajač ovog trofeja i predsednik UEFA, Mišel Platini tvrdi suprotno.

"Ovo je godina Mondijala i neko ko je osvojio titulu prvaka sveta mora da dobije ovaj trofej", kaže Francuz.

On je dodao da bi to bila nagrada za pobednika, nekog ko je osvojio ultimativnu i najvredniju titulu u svetskom fudbalu.

Španci, pogotovo navijači Reala smatraju drugačije, iako je njihovi igrači nisu dobili 2010. kada su bili prvaci sveta. Naime, tada je do "Zlatne lopte" stigao Leo Mesi.

Kristijano se sigurno neće obazirati na Platinijeve izjave, on večeras započinje lov na Argentinca.

Do sada je Ligi šampiona dao 70 golova, 55 za Real, 15 za Mančester Junajted, ispred njega je prethodnik u belom dresu sa brojem "7", Raul i novi rekorder Mesi.

Raul je postigao gol više od Ronalda, njegovo drugo mesto bi trebalo da bude dostignuto večeras. Real je već osvojio prvo mesto u grupi, Anćeloti će protiv Bazela odmarati neke igrače, ne i Kristijana.

Portugalac iako gol mašina u Primeri, ove sezone nije na svom nivou u Ligi šampiona. Podsetimo, on je prošle godine postao najbolji strelac u istoriji ovog takmičenja kada je jedna sezona u pitanju, u finalu je sa penala postigao svoj 17. gol u 11 mečeva, tako je uz "Desimu" proslavio i novi rekord.

Ali, ove sezone, Portugalac je u četiri meča postigao samo 3 gola u Ligi šampiona i svakako da će večeras želeti da popravi taj skor. Bazelu protiv Anćelotijeve mašine neće biti lako, a najviše se upravo plaše Ronaldove gladi za individualnim dostignućima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

27 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
juelz_santana
Wednesday, 26.11.2014
15:03

Mesi je bio najbolji strelac SP,postao najbolji strleac Primere i LS ne vidim kao ronaldo pre njega moze da uzme Zlatnu Loptu...

avatar
Jok3R
Wednesday, 26.11.2014
15:20

Zbog 2 het-trika da osvoji ZL? Pa bravo majstore! Mesi isto tako nije bio najbolji strijelac SP, vec je to bio Hames. Svi znamo kako mu je poklonjena nagrada za najboljeg igraca, to je i sam Blater priznao. I ono sto je najbitnije, glasanje je zavrseno jos prosli mjesec, tako da se pobjednik vec zna.

avatar
Boixos Nois
Wednesday, 26.11.2014
17:07

Ronaldo u ovoj godini ima samo 2 gola više od Mesija ali i 6 golova iz penala više kao što ima i 4 asistencije manje. U čemu je Ronaldo bolji od Mesija? Samo zato što Realu sude penale svaku drugu utakmicu u Primeri? Ove sezone 12 utakmica Reala 6 penala

avatar
MANUTD
Wednesday, 26.11.2014
15:21

Mesi nije bio najbolji strelac SP. Mozda je oborio te rekorde ali nije ih oborio sam u OVOJ godini... Ne zaboravi da je Ronaldo vodio svoj tim do trofeja LS i kupa. Cak 17 golova u LS prosle sezone, a sta radi ove, pa takvog golgetersku formu nismo videli nikada!