Kristijano nastavlja da piše istoriju!

Autor: Boban Filipović
nedelja 18.01.2015.
19:28
Izvor: Sportske.net

Sa nova dva gola, koja je danas postigao protiv Hetafea u predgrađu Madrida, zvanično najbolji igrač planete postao najbolji stralac Reala u Primeri u istoriji kada su u pitanju gostovanja!

Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza
Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

Povezane vesti

Ronaldo je skunuo Raula Gonzalesa Blanka sa prvog mesta, saad je on 'Kralj svih kraljeva' sa 89 postignutih golova u španskom prvenstvu na gostujućim terenima.

Čovek koji je pre neki dan po treći put u karijeri osvojio 'Zlatnu loptu' danas je se dva puta upisao u strelce u pobedi Reala nad Hetafeom u gostima. Zanimljivo, oba njegova šuta u okvir gola završila su u mreži.

Jedino je Sevilja redovnija Ronaldova mušterija od Hetafea, Andalužanima je dao 16 golova u karijeri, komšijama iz predgrađa španske prestonice 14.

Na polovini takmičenja u ovosezonskoj Primeri sjajni Portugalac je postigao 28 golova, čime je izjednačio podvig Lea Mesija iz sezone 2012/13. Rekord Argentinca bi verovatno bio i oboren da meč 'Kraljevskog kluba' portiv Sevilje nije bio odložen zbog učešća šampiona Evrope na klupskom prvenstvu sveta.

Čak 14 od 20 ekipa iz paonskog prvenstva postiglo je manje golova od Kristijana nakon nekompletnog 19 kola španske Primere.

Osim toga, Ronaldo je izbio na šesto mesto večne liste strelaca 'Liga petice'. Igrajući za Mančester Junajted i Real Madrid postigao je 289 pogodaka.

zornaldo stats

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Eccentric
Sunday, 18.01.2015
20:35

6 mesto najboljih strelaca lige petice, e to je nesto ozbiljno, svaka cast majstore za ovaj podvig nzm ko je prvi mozda gerd miler ili ko vec al svaka casto masino. Ne staj