Kristijano, ako odeš...

Autor: Boris Jovanović
petak 12.09.2014.
11:33
Izvor: Sportske.net

Englezi su ubeđeni da će najkasnije do leta Kristijano Ronaldo napustiti Real i vratiti se u Mančester Junajted. Ipak, da li su ovi rekordi koji ga čekaju dovoljno primamljivi da Portugalac odustane od povratka na ostrvo?

Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza
Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

Povezane vesti

Navodno je ponuda spremna, oko 70 miliona evra, Mendeš već radi iza kulisa na transferu, Real će biti nemoćan ako Kristijano bude želeo da ode. Oni svakako neće želeti da zadrže nezadovoljnog igrača.

Ronaldo bi u Junajtedu zarađivao još više, oko 19 miliona po sezoni, ali novac nije razlog. Prema pisanju engleskih medija, nije zadovoljan politikom Reala, odlaskom Di Marije pre svega i hoće natrag u Junajted.

Sve ovo je u domenu spekulacija, samo on zna pravu istinu, a ako ode izgubiće priliku da sruši neke španske rekorde.

Naime, Portugalac juri titulu najboljeg strelca Reala svih vremena. Ispred njega su Santiljana, Di Stefano i Raul. Kada je Primera u pitanju, on bi ove godine mogao da stigne Santiljanu i Di Stefana, koji su 7, odnosno 37 golova ispred njega, za Raula će mu biti potrebno verovatno više od sezone, legendarni Španac je dao 49 golova više za Real u španskoj ligi.

Raulovo ime se provlači i u Ligi šampiona. Kristijano cilja Raulovih 66, on je dao 52, ako ponovi prošlu sezonu već ove sezone bi mogao da smeni nekadašnjeg vlasnika bele "sedmice".

Ukupan rekord će biti njegov, ili Mesijev. Jer davao je golove i za Junajted u Ligi šampiona, pa je na 67, Raul ukupno ima 71 (dao je pet i za Šalke). Jasno da bi Kristijano ove sezone mogao da postane najbolji strelac LŠ u istoriji, ali mora da pazi na Mesija.

"Marka" tvrdi da su njegove šanse da daje golove u Realu u Ligi šampiona veće nego u Junajtedu, međutim to je pristrasno, Junajted je ove sezone van LŠ, sledeće bi mogli da se vrate.

Na samo tri trenera Primere Ronaldo nije dao gol, ali na dva nije igrao, u Eibaru i Kordobi, ti timovi su prvi put u eliti od kada je on u Španiji. Ali, nikada nije bio strelac ni na "Riazoru" protiv La Korunje, pa će eto imati priliku ove sezone da i taj "izazov" ostvari.

Sutra ćemo ga videti u glavnoj ulozi u madridskom derbiju. Od kada je u klubu odigrao je 16 mečeva protiv Atletika, dao je 13 golova. Ima 11 pobeda, 3 poraza i 2 remija protiv gradskog rivala. Zanimljivo da je manje od polovine pogodaka postizao u ligi, ukupno 6, 5 je dao u kupovima i jedan, iz penala u maju u Lisabonu, u finalu Lige šampiona.

Da li je ovo njegov poslednji "Madrilenjo" na "Bernabeu"?


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke