Kristal Palas drugi finalista FA kupa!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 24.04.2016.
18:55
Izvor: Sportske.net

Kristal Palas je danas savladao Votford sa 2:1 i tako je zakazao sebi finale sa Mančester junajtedom.

BETA/AP Photo/Matt Dunham
BETA/AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

Mančester junajted je juče savladao Everton sa 2:1, pa je tako postao prvi finalista FA kupa, a drugog smo saznali danas nakon što je Kristal Palas na Vembliju savladao Votford identičnim rezultatom.

Gledali smo veoma izjednačenu utakmicu, s tim što moramo napomenuti da su igrači iz Londona bili nešto prisebniji kada je to bilo najpotrebnije pa sasvim zasluženo su izborili plasman u finale ovog takmičenja.

Ovo će Kristal Palasu biti drugo finale FA kupa, prvo su igrali 1990. godine kada su izgubili u finalnom meču.

Samo 6 minuta je bilo potrebno da vidimo prvi gol na meču, a strelac je bio Janik Bolasi koji je na asistenciju Dilejnija glavom uspeo da savlada protivničkog golmana.

Početkom drugog poluvremena Kristal Palas je umalo došao i do dupliranog vođstva, ali Bolasi nije imao sreću da postigne drugi gol na ovom meču.

Kazna je usledila samo pet minuta kasnije, u 55. minutu. Troj Dini je glavom nakon kornera uspeo da izjednači rezultat i da donese veliku radost fudbalerima Votforda.

Ipak, njihova radost je trajala svega 6 minuta jer je Konor Vikam pokazao o kakvom se napadaču radi, iskoristio je svoju šansu i bez problema savladao golmana Pantilimona za 2:1 i plasman u finale FA kupa.

Golove sa ovog meča pogledajte OVDE.

Finale FA kupa je 21. maja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke