Kreće potraga za Del Boskeovim naslednikom

Autor: Boban Filipović
četvrtak 08.10.2015.
11:01
Izvor: Sportske.net

Aktuelni selektor Španije će otići sa kormila nacionalnog tima posle EP naredne godine. Ko će biti njegov naslednik?

Beta/AP Photo/Peter Dejong
Beta/AP Photo/Peter Dejong

Povezane vesti

Visente Del Boske se zahvalio predsedniku Fudbalskog saveza Viljaru na ponudi o produžetku sadarnje. Zamisao je bila da iskusni stručnjak vodi 'Furiju' i na narednom Mondijalu u Rusiji 2018. godine, ali već za kvalifikacije za to takmičenje moraće da pronađe rešenje za poziciju selektora koja će biti upražnjena već idućeg leta po završetku Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Ova tema će biti naročito aktuelizovana nakon izbora u savezu koji su zakazani za januar iduće godine, ali španska štampa već navodi širi spisak kandidata koji bi mogli da budu naslednici Del Boskea.

Iz 'stare garde' tu su bivši selektor Kamačo, te Huande Ramos i Hoakin Kaparos, dok je broj potencijalnih kandidata iz mlađe garniture još veći.

Među njima su sadašnji selektor mlade reprezebtacije Španije Albert Selades, trener Porta Hulen Lopetegi, Unai Emeri iz Sevilje, Kike Sančez Flores iz Votforda, Pepe Mel iz Betisa, Ernesto Valverde koji vodi Bilbao, Pako Hemez iz Rajo Valjekana.

Navodno, Viljarova prva želja je Emeri, ali o tom potom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
AdrovicEsad
Thursday, 08.10.2015
11:47

Posle Gvardiole najbolji trener, Sa obzirom kolko ima radnog staza mogao bi biti rame zu rame Gvardioli. Novi trener Spanije ce biti opet bivsi trener Reala. Pogodite ko je to. Naravno Benitez, Benitez ce dobiti otkaz u Realu jer ko god da dodje u Real nista nece napravit od Reala, Jedino ako bi stigao De Boske ili Gvardiola, ali bi tada morali da odu atleticari i sprinteri Ronaldo i Bejl

avatar
Igorr
Friday, 09.10.2015
09:11

A Gvardiola je najbolji trener sveta po tebi?

avatar
AdrovicEsad
Friday, 09.10.2015
16:15

Poznato je da Nemci ne idu u trku sa Italijanima, Spancima i Englezima. Svedoci smo da Bajern kao najveci klub u Nemackoj nikad nije odvojio velike pare za jednog igraca(Maradonu, Zubu,Zidana,Rivalda,Platinija, Romaria,Ronaldinja,Messija itd.): Ali sta je Bajern uradio po pitanju trenera? Bajern ima najskupljeg trenera. Bajern ima sve same legende u klubu, kad te legende pristanu da plate najskupljeg trenera onda je to Fudbalsko cudo. Gvardiola je Fudbalsko cudo, nije se lako odreci Ronaldinja i napraviti najacu ekipu koja se prosto izivljavala sa protivnicima.RAZULTATI,IGRA I POSTOVANJE SVE GOVORE O GVARDIOLI