Kreće euforija, igrači Reala i Atletika su spremni

Autor: Beta Beta
četvrtak 26.05.2016.
14:16
Izvor: Beta

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo biće prva zvezda finala Lige šampiona, ali pored njega je mnogo igrača Reala i Atletika pokazalo da je u zavidnoj formi i da je spremno da reši tu utakmicu.

Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza
Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

Povezane vesti

Osim Ronalda, višestruko nagradjivanog najboljeg fudbalera sveta, glavne uzdanice Reala trebalo bi da budu Geret Bejl i Karim Benzema.

Bejl još nije dao gol u Ligi šampiona ove sezone, ali je pokazao zavidnu formu u španskoj Primeri i na najbolji način je zamenio Ronalda, koji je propustio nekoliko susreta zbog povrede. Velšanin je postigao četiri pogotka na poslednje četiri utakmice.

Takođe, on je bio strelac u mnogim finalima za Real, pošto je rešavao pitanje pobednika u Ligi šampiona, Kupu kralja, kao i Svetskom prvenstvu za klubove 2014. godine.

"Ne znam u čemu je tajna. U finalu svako gleda da da sve od sebe, odigra najbolje što ume i nadam se da ću i u subotu postići pogodak i da će moj klub osvojiti trofej", rekao je Bejl španskim medijima.

Još jedna od uzdanica "kraljevskog" kluba mogao bi da bude Benzema, koji se tokom sezone više isticao van terena nego na njemu.

Uprkos tome što je na 35 utakmica postigao čak 28 golova, Benzeminu sezonu obeležili su skandali, ali to ne bi trebalo da predstavlja prepreku da ovaj 28-godišnji napadač bude jedna od glavnih pretnji po gol Atletika.

Kada je reč o Atletiku, glavna uzdanica kluba sa "Visente Kalderona" biće Antoan Grizman. Francuski napadač je odigrao najbolju sezonu u karijeri, a u Ligi šampiona je postigao sedam od ukupno 16 golova Atletika, uključujući tri na poslednje tri utakmice.

"Imao sam odličnu sezonu i nadam se da ću je završiti u velikom stilu", rekao je samouvereno Grizman.

Fernando Tores takodje je jedan od igrača koji bi mogao da obeleži finale. Ovaj, sada već veteran, tokom karijere je rešavao brojne utakmice, a reprezentaciji Španije je golovima u finalima 2008. i 2012. donosio titule šampiona Evrope.

"Ispred mene je najvažnija utakmica koju ću odigrati u životu", rekao je Tores, koji je nakon godina loše forme konačno odigrao solidnu sezonu, pošto je u dresu Atletika dao 12 golova na 43 utakmice.

Jedno od najvećih iznenadjenja Atletika ove sezone je mladi Saul Niges, koji je dobrim igrama za klub zaslužio poziv selektora reprezentacije Španije za širi spisak za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Ekvivalent Saulu u Realu je Lukas Vaskes, koji je takodje na listi selektora Vinsenta del Boskea. Ovaj 24-godišnji napadač, izdanak omladinske škole Reala, rekao je da će mu biti čast što će predstavljati Realovu akademiju u finalu.

Real je pre dve godine osvojio Ligu šampiona pobedom posle produžetaka sa 4:1 nad Atletikom. Od igrača koji su tada igrali, a biće i u subotu u konkurenciji,jesu Serhio Ramos, Marselo, Toni Kros i Hames Rodriges iz Reala, kao i Koke Resuresion, Gabi Fernandes, Dijego Godin i Filipe Luis iz Atletika.

Finale Lige šampiona igraće se u subotu od 20.45 u Milanu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Força_Barça
Friday, 27.05.2016
01:05

Kako mnoga finala kada je samo rijec o tri 😄😅😅nDaglas koji na svake 54 minute osvaja po trofej.I rundajz roni zvani kikica isti broj trofeja za 8 godina.Bruka.

avatar
Aleksandar Amerika
Thursday, 26.05.2016
17:15

Primam uplate ko hoce da igra na atletiko racunam kvotu 5

avatar
Crveno boja ljubavi
Thursday, 26.05.2016
16:46

Bice super utakmica to sigurno.... E sada ko ce pobediti videcemo,da igraju Empoli-Real ni tada nije nista sigurno jer je samo jedna utakmica u pitanju... Mislim da je veci pritisak na Atletiku,jer nisu nikada osvajali,a stvarno su ove godine najjace ekipe izbacili... Mislim da ce detalji odlucivati

avatar
THE ROMAN EMPIRE
Thursday, 26.05.2016
14:50

ja cu 4000 da stavim da ATM osvaja,kvota je 2.10,predlazem jos nekom ko ima mu*a da odigra na vece pare....pre prvih utakmica polufinala ja sam stavio prolaz Real(1.55) i ATM(2.75) na 1600 i svi redom su mi govorili da sam bacio pare zbog ATM al eto izbacise Bajern, mada sam tada vise igrao protiv Bajerna jer ih ne volim,nego zbog Atletika,al eto ja naplatih tiket

avatar
S-I-M-K-E_
Thursday, 26.05.2016
14:49

Predug je razmak izmedju polufinala i finala...Ne bi me cudilo da su igraci pali u formi koliko cekaju dana da pocne utakmica.

avatar
REAL MADRID-BOSNA
Thursday, 26.05.2016
14:43

ajmo real do 11-te i ajmo 3,2,1...sad pucajte minuse

avatar
fiSTE
Thursday, 26.05.2016
16:46

Buuum, imas jedan od mene.

avatar
Larion@
Thursday, 26.05.2016
19:40

Lakse je sada odbrojavati kada vam neko prakticno ocisti put do trofeja. Ne bi Real prosao Barsu i Bajerna u jednom dahu ko sto je to ucinio Atletiko. Nadam se da ovo dobija Atletiko jer je njihov put do finala bio pakleno tezak.Ova generacija Atletika je svakako zasluzila trofej LS