Kralj ne da krunu!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 22.04.2015.
22:37
Izvor: Sportske.net

Golom Meksikanca Ćićarita Ernandeza tri minuta pre kraja revanš susreta 1/4 finala Lige šampiona sa Atletiko Madridom, fudbaleri Real Madrida plasirali su se među četiri najbolje ekipe u Evropi čime su ostali u trci za odbranu trofeja.

Beta/AP Photo/Paul White
Beta/AP Photo/Paul White

Povezane vesti

Rovovska borba koju su fudbaleri Real Madrida i Atletiko Madrida vodili u revanš susretu četvrtfinala Lige šampiona završena je trijumfom aktuelnog šampiona Evrope.

Branilac trofeja u Ligi šampiona plasirao se u polufinale elitnog klupskog takmičenja pošto je u revanšu savladao gradskog rivala rezultatom 1:0 (0:0), golom koji je tri minuta pre kraja postigao Ćićarito Ernandez.

Gol pogledajte OVDE!

Problemi sa povredama i suspenzijama koji su pre početka revanš susreta četvrtfinala Lige šampiona tištili Karla Anćelotija i Dijega Simeonea uslovili su da obojica trenera na teren izvedu sastave sa velikim brojem rokada.

Pre svega se to odnosilo na ekipu Real Madrida koja je igrala u specifičnoj formaciji sa Serhiom Ramosom na poziciji veznog igrača i Ćićaritom Ernandezom u špicu.

Rezultat prve utakmice bio je garant velike borbe i nešto povučenije igre Atletiko Madrida na startu meča, pa smo tako prvu ozbiljniju priliku pred golom Oblaka videli tek u 30. minutu kada je Ćićarito glavom pokušao da savlada Slovenca na golu Atletiko Madrida.

U prvih pola sata igre Real je u nekoliko navrata zapretio ali udarci Krosa, Ćićarita i Ronalda nisu išli u okvir gola pa Oblak nije ni morao da interveniše.

Iako inferiorni u odnosu na protivnika, barem kada su šutevi ka golu u pitanju, fudbaleri Atletiko Madrida imali su dve solidne prilike u prvih 45 minuta preko Kokea i Gamesa.

Ubedljivo najbolju priliku za Real Madrid tokom prvog dela igre propustio je Kristijano Ronaldo samo minut pre odlaska na odmor. Najbolji fudbaler sveta izbio je sam pred Jana Oblaka ali je Slovenac dobrim postavljanjem skratio ugao Portugalcu i sprečio domaćina da dođe do prednosti.

Spain Soccer Champions League
Foto: Beta/AP Photo/Andres Kudacki

U nastavku susreta još veča dominacija Real Madrida koji već posle četiri minuta igre u drugom delu preko Ćićarita Ernandeza propušta priliku za vođstvo.

Pokušaji Rafaela Varana, Kristijana Ronalda, Serhija Ramosa samo su neki od onih koje je Jan Oblak uspeo da ukroti tokom večerašnje utakmice ali slovenačka hobotnica više nije mogla da izdrži nakon peha koji se Atletima desio u 76. minutu.

Petnaestak minuta pre kraja susreta Arda Turan pravi prekršaj nad Serhiom Ramosom a sudija Brih bez dvoumljenja pokazuje Turčinu drugu javnu opomenu čime Atletiko ostaje sa desetoricom na terenu.

Isključenje Arde Turana ispostavilo se ključnim za konačan ishod utakmice pošto je Real krenuo svim silama na "Jorgandžije" u završnici susreta.

Jan Oblak je pre odlučujućeg gola još jednom uspeo da zaustavi udarac Hamesa Rodrigeza ali je onda kapitulirao tri minuta pre kraja kada je Kristijano Ronaldo pronašao Ćićarita Ernandeza a ovaj poslao loptu u nebranjenu mrežu.

Završnica utakmice protekla je u međusobnom batinanju igrača dva tima ali je Real Madrid na kraju uspeo da se plasira u polufinale Lige šampiona i da se tamo priključi Barseloni, Bajern Minhenu i Juventusu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak