Kraj sezone u Bundesligi - Bajern opet ubedljiv, Verderu bodovi spasa!

Autor: Darko Mitrović
subota 14.05.2016.
17:31
Izvor: Sportske.net

Odigrani svi mečevi poslednjeg, 34. kola Bundeslige. U centru pažnje bio je duel direktnih konkurenata u borbi za opstanak, gde je Verder ostvario cilj. Šampion Bajern završio sezonu novom ubedljivom pobedom, Dortmundov remi sa Kelnom, za koji je strelac

Beta/Andreas Gebert/dpa via AP
Beta/Andreas Gebert/dpa via AP

Povezane vesti

Fudbaleri Verdera iz Bremena uspeli su da izbore opstanak u Bundesligi, pošto su danas na svom ''Vezeru'' savladali ekipu Ajntrahta iz Frankfurta sa 1:0.

Gol odluke postignut je u samom finišu meča, u 89. minutu, kada se Đilobođi najbolje snašao u gužvi pred golom gostiju, a posle slobodnog udarca za domaće.

Pobeda Verdera je označila i da Ajntraht mora u baraž za opstanak u Bundesligi, a novi drugoligaši su Štutgart i Hanover.

Novi-stari šampion Bajern je pred svojim navijačima lako izašao na kraj sa Hanoverom i sezonu završio pobedom rezultatom 3:1.

Seriju golova započeo je Levandovski u 12. minutu, da bi zatim Mario Gece postigao dva oproštajna pogotka u dresu Bajerna, s obzirom da je izvestan njegov odlazak iz Minhena u letnjem prelaznom roku.

Sredinom drugog poluvremena Sobieh je ublažio poraz gostiju, postavivši konačnih 3:1.

Zanimljivo je bilo u Dortmundu, gde je vicešampion remizirao protiv ekipe Kelna, bilo je 2:2.

Kastro je rano doveo domaće u vođstvo, da bi do kraja poluvremena preokret ''Jarčevima'' doneli Modeste i naš Miloš Jojić, koji je u 43. minutu lepo lobovao golmana Burkija, ali se nije radovao pogotku protiv bivšeg kluba.

Jojićevu majstoriju pogledajte OVDE.

Konačnih 2:2 postavio je Marko Rojs u 75. minutu.

Osim Miloša Jojića, u startnoj postavi Kelna bio je i levi bek Filip Mladenović.

A Filip Kostić se sa ekipom Štutgarta seli u niži rang takmičenja. To je postalo i zvanično posle današnjeg poraza ''Švaba'' na gostovanju u Volfsburgu - 3:1.

Kostić je i ovoga puta bio u startnoj postavi, ali kao ni njegovi saigrači, ponovo nije uspeo da dođe do izražaja.

Od ostalih mečeva, izdvajamo ubedljivu pobedu Šalkea u Hofenhajmu (1:4), kao i remi Majnca i Herte (0:0), koja ostaje bez direktnog plasmana u Ligu Evrope.

Prema tome, plasman u Ligu šampiona izborili su Bajern, Dortmund i Leverkuzen, dok će Menhengladbah u kvalifikacije.

Šalke i Majnc idu u Ligu Evrope, a Herta će u kvalifikacije.

Iz lige ispadaju Štutgart i Hanover, a Ajntraht će u baražu pokušati da izbori opstanak

Bundesliga, poslednje - 34. kolo

Augsburg - Hamburg 1:3

Bajern - Hanover 3:1

Verder - Ajntraht 1:0

Darmštat - Menhengladbah 0:2

Dortmund - Keln 2:2

Hofenhajm - Šalke 1:4

Leverkuzen - Ingolštat 3:2

Majnc - Herta 0:0

Volfsburg - Štutgart 3:1

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
i.sarajevo
Saturday, 14.05.2016
21:26

ovaj go verdera koji je idlucujuci podhitno kasetu poslati u fss oni s jsd zajedno ta dva minuta na vjestacenje u uefu,da oni potvrde valjda nenamjernu sudijsku gresku,,,ovako vazna utakmica za buducnost kluba sudija napravi previd nenamjeran fudbal se i dalje igra,,,da se ovo desilo u srbiji general zajedno s toletom i jsd zapalili bi srbiju toliko o toleranciji sudijskim greskama na vaznim utakmicama kao neki dan polufinale ls sudija penal igraci pola metravan kaznenog ,,,kodnas beznacajna utakmica koja nista nerjesava dva minuta kasete samo dva minuta idu u uefu ,,a ovi nepomisljaju da se brukaju sudije cekaju sankcije i gotovo toliko o ruzicima i vokriju

avatar
John Cena
Saturday, 14.05.2016
20:26

Pep jedino sto je unapredio za ove tri godine da tako kazem, je to sto imaju veci pose lopte nego Hejnkesov Bajern

avatar
Đorđe Dangubić
Saturday, 14.05.2016
19:30

Pepova avantura u Bajernu je katastrofa. Kad god bi igrao protiv dostojnog protivnika u Ligi šampiona (Barsu,Real i Atletiko) ispali su. Bajern je pretrpio najgori poraz na svom terenu u ligi šampiona 0-4 protiv Reala. Čovjek je uništio igru Bajerna koji je bio mašinerija pod Jupp-om. Kros i Švajni otišli da bi doveo Alakantaru i Alonsa. Čovjek je uništio Martineza koji je bio zvijer pod Jupp-om . Gvardiola ga je držao na štoperu umjesto u veznom redu. Isto važi za Alabu koji je pored Marsela najbolji lijevi bek na svijetu ali Gvardiola ga je držao na štoperu a davo Bernartu da igra. Osvojio je sva 3 prvenstva koja bi svaki iole dobar trener osvojio sa Bajernom. Totalni neuspjeh. Gvardiola out.

avatar
dock
Saturday, 14.05.2016
20:57

Ako si mu rekao. Konacno da se cuje rec pravog znalca. :)

avatar
Alex DeLarge
Saturday, 14.05.2016
21:42

Slazem se da se ne moze okarakterisati kao odlican, ali njegov mandat u Bajernu je i vise nego zadovoljavajuci. Tri sezone, tri tile i kup, ukupno 6 trofeja. Sve stoji, i slaba konkurencija kuci, i da ih je Real razbio pretprosle godine, ali reci da je titula u Nemckoj podrazumevana bi bilo malo vise bezobrazno... Sto se tice LS, tri puta je ispadao u polufinalu, sto je sasvim solidan rezultat. Pa nije to Miki Maus kup da se osvaja svake godine! Real je trofej cekao 13 godina, Barsa je bila brutalno jaka poslednjih 4-5 godina, a opet ima samo jedan trofej u tom periodu...

avatar
tony zahirovic1234
Saturday, 14.05.2016
19:07

Prica stara, igra novaa, bravo za Bajern...

avatar
Al(a)din
Saturday, 14.05.2016
19:01

Mislim da je umesti Hertr bolje bilo postaviti Wolfzburg u LE, ostalo je sve realno.

avatar
Chella_ynwa
Saturday, 14.05.2016
18:13

Crni Kostic pricao skoro ako igraju u Evropi sigurno ostaje u klubu. Onu kukavci ispadose.

avatar
dock
Saturday, 14.05.2016
20:55

Ne moze i Radojka Bubamara i Liga Evrope. :) :) :)