Koština suspenzija potvrđena – Koliko će (on i Fabregas) nedostajati protiv Sitija?

Autor: Miloš Marković
petak 30.01.2015.
13:50
Izvor: Sportske.net

Plavci će protiv Sitija morati bez Seska i Dijega, dvojice ključnih igrača u tekućoj sezoni, obzirom da je napadaču potvrđena kazna od tri meča suspenzije koja odmah stupa na snagu.

Beta/AP Photo/Alastair Grant
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Više nego što je bio slučaj protiv Bredforda kada nisu igrali Matić i Ivanović, Čelsi će sigurno patiti za Seskom Fabregasom i Dijegom Koštom.

Derbi vodećih timova Premijer Lige će Čelsi dočekati bez svog ubojitog dvojca, Fabregas ne igra zbog povrede, dok je Košta suspendovan.

Kada pogledate brojke, sve vam je jasno.

Naime, Sesk Fabregas je ove sezone zabeležio ukupno 15 asistencija, postigao i dva gola, dok je njegov saigrač iz napada ukupno svoje ime upisao 17 puta, uz dve asistencije.

Jako velik učinak fudbalera koji je bio uključen u 37% od svih golova postignutih ove sezone, ništa zanemraljiviji Fabregasov od 33%.

Španac i dalje ima šansu da ove sezone nadmaši Tijerija Anrija i njegov rekord od 20 asistencija u sezoni Premijer Lige, rekord koji je postignut u sezoni 2002/03.

Svakako vredi pomenuti da uspešnost Čelsija, bez Košte u timu, pada sa 73.7% na 66.7%, te je jasno vidljivo da će Žoze Murinjo imati veliku glavobolju pred derbi koji umnogome može odrediti dalji tok sezone u Premijer Ligi.

Istina, Čelsi ima pet bodova prednosti u odnosu na Građane, ali bi svaki eventualni kiks uticao na gubitak šansi za osvajanje titule, koja je primarni cilj u tekućoj sezoni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Carina
Friday, 30.01.2015
14:52

I dalje idemo na pobedu, Drogba ce biti tu da resi. Siti je dosta los...

avatar
Marcos Alonso
Friday, 30.01.2015
15:39

ne bi me cudilo da kazne dodatno Azara jer nije odsluzio dovoljnu kaznu kada je izbio loptu ispod onog djecaka prije 2 sezone :) Kako su krenuli da nas sputavaju ni to me ne bi cudilo, ali igraju se s vatrom :) Chelsea dobija sutra ubjedjen sam :)

avatar
tony zahirovic1234
Saturday, 31.01.2015
07:16

siti dobija sutra ako bog da

avatar
tony zahirovic12
Friday, 30.01.2015
17:48

vidjecemo poslije utakmice ko je los