Kopa Amerika - Kolumbija sa "kreča" do polufinala

Autor: Boban Filipović
subota 18.06.2016.
06:56
Izvor: Sportske.net

Nakon domaćina SAD, dobili smo i drugog polufinalistu na Kopa Amerika Sentenario. To je reprezentacija Kolumbije, koja je eliminisala Peru nakon boljeg izvođenja penala.

Beta/AP Photo/Peter Morgan
Beta/AP Photo/Peter Morgan

Povezane vesti

'Los Kafeterosi' slave Davida Ospinu!

Golman koji je tokom sezone za nama uglavnom grejao klupu Petru Čehu u Arsenalu, izrastao je u junaka nacije jutros u Nju Džersiju u 1/4 finalnom meču protiv Perua.

Ospina je u sudijskoj nadoknadi utakmice, pri rezultatu 0:0, maestralno skinuo pokušaj štopera 'Inka' Kristijana Ramosa, koji je nadvisio Karlosa Sančeza u skoku nakon kornera Kueve sa desne strane i tukao glavom direktno pod prečku.

ospina

Pošto propozicije na Kopa Amerika kažu da se ukoliko pobednika ne bude nakon regularnih 90 minuta odmah pristupa izvođenju penala, osim u finalnom meču, "lutrija" je odlučila drugog polufinalistu.

David Ospina je nogom odbranio penal Migelu Trauku u trećoj seriji, bio je to prvi udarac sa 'kreča' koji nije završio u mreži, i time omogućio svojoj ekipi veliku prednost.

ospina

Rezervista Sebastijan Perez je u četvrtoj seriji doneo 'Kafedžijama' dva gola viška (4:2), a odmah potom najkreativniji i najlucidniji igrač Perua Kristijan Kueva ne uspeva da produži nadu, jer je njegov udarac sa 'bele tačke' otišao preko gola i izazvao suze na njegovom licu.

kueva

Tokom regularnog toka utakmice viđeno je dosta borbe, nekoliko lepih poteza, gde je prednjačio 'poglavica Inka' Paolo Gerero, ali je bilo malo pravih šansi za gol.

gerero

Na samom početku meča Karlos Baka je bio za malo nepricizan iz izgledne pozcije u protivničkom šesnaestercu. Sredinom prvog poluvremena Hames Rodrigez je vrlo dobro tukao sa distance, ali je stativa bila saveznik Perua.

hames

Utisak je i da su Peruanci oštećeni u samom finišu utakmice kada je Kristijan Zapata "pokupio" rezrervistu Kristijana Benaventea na ivici šesnaesterca, u tom trenutku štoper Milana je već imao žuti karton, ali se pištaljka nije čula, jer je argentinski sudija Lustau procenio da je start bio čist.

Ipak, ubedljivo najveće uzbuđenje bila je već opisana situacija iz 92. minuta kada je David Ospina sprečio eliminaciju Kolumbijaca. Bio je to tek drugi udarac u okvir gola na utakmici, prvi za Peru.

 

Penal seriju iz koje je Kolumbija izašla kao pobednik i tako osigrala plasman u u polufinale, gde čeka boljeg iz duela između Meksika i Čilea, pogledajte u prilogu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
lewa9
Sunday, 19.06.2016
06:04

Ја кад год сам гледао Перу, онај Гереро увек покида човек, увек нека мајсторија, неки леп гол, потез, небитно шта је.. :D

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Saturday, 18.06.2016
09:05

Ako Argentina osvoji KA, izjednacice se na prvom mestu sa Urugvajem po broju osvojenih kontinentalnih turnira. Ako Kolumbija osvoji, drugi put u svojoj istoriji, verovatno ce ispuniti zelju vecine onih neutralnih, a ako osvoje Meksiko ili SAD, bice im to prvi put, a SAD su jos i domacini. Jedno je sigurno, motiva ima napretek...

avatar
Kolos
Thursday, 23.06.2016
00:22

Meksiko? Pa... Čile ih izbušio sa 7:0, pocepali im volju za fudbalom. Strašan je snimak, bolje ne gledajte :O

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Thursday, 23.06.2016
08:21

Svaka cast na tajmingu...

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Saturday, 18.06.2016
08:43

bas mi je drago za njih ali bas bas bas