Konte u superlativima o Davidu Luizu

Autor: Boban Filipović
subota 10.09.2016.
00:03
Izvor: Sportske.net

Menadžer Čelsija smatra da Brazilac ima potencijal da bude jedan od najboljih defanzivaca na svetu.

Beta/AP Photo/Darko Bandic
Beta/AP Photo/Darko Bandic

Povezane vesti

David Luiz se vratio na 'Stamford Bridć' poslednjeg dana prelaznog roka, što je bila prilično šokantna vest za navijače Čelsija.

On ih je u prethodne dve sezone ostavljao u suzama pošto je bio deo tima PSŽ-a, koji je bio nepremostiva prepreka za 'Plavce' u Ligi šampiona i navukao na sebe gnev zbog 'preteranog' radovanja u eliminaciji bivšeg kluba.

Međutim, Čelsi više nije njegov bivši klub, pa će mu, ukoliko bude igrao na nivou koji se od njega očekuje, sve to biti vremenom oprošteno.

Brazilac važi za štopera koji ne voli baš da igra odbranu, ali je na lopti jači od mnogih vezista i napadača. Stoga se pretpostavlja da će se Konte zbog njega vratiti na svoju omiljenu formaciju sa trojicom u poslednjoj liniji, gde bi Luiz bio libero ili korektor.

Međutim, to se neće dogoditi odmah, pošto sa ostrva stižu najave da će Italijan protiv Svonsija na 'Libertiju' krenuti dvojicom štopera, njim i Džonom Terijem.

David Luiz

"On je u najboljim godinama i vrlo lako bi mogao da postane najbolji odnrambeni igrač na svetu. Daću sve od sebe da izvučem iz njega maksimum. Daću vam slikovit primer, David ima karakteristike i kao Bonući i kao Barzalji. Poseduje odličnu tehniku i voli da igra fudbal, auz to je i fizički veoma snažan. Moj zadatak je da radim sa njim na poboljšanju koncentarcije, jer sam primetio da tu ponekad škripi. Veoma sam srećan što sam dobio ovakvog igrača. Radim sa njim tek nekoliko dana, ali već mi se dopada i njegov odnos prema treningu i to što je vedrog duha. Volim kada igrač dolazi i odlazi nasmejan sa treninga." rekao je Konte.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

27 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
SAB
Saturday, 10.09.2016
12:12

To vi sto pisete da je navukao gnev, niko drugi ne pise sem vas i navijaca sa ovih prostora, jadno

avatar
A.Shevchenko 7
Saturday, 10.09.2016
11:11

Ima tehniku veznog igraca, kada ga utegne Konte da prekine sa izletanjima u napad, bice to novi i jos bolji Luiz. Decko takodje ima taj faktor X da daje bitnije golove, hoce ga i ne boji se velikih utakmica...

avatar
Pic.usti zamugljao!
Saturday, 10.09.2016
10:30

Ako Konte budeigrao sa trojicom pozad,onda ce Bane odigrati sve utakmice!nZbog godina mu odgovara da igra centralnog odbrambenog igraca,ali tu previse kiksa..Mislim da ce mu ova pozicija vodgovarati plus sa Kanteom i Maticem ispred -nema prolaza!nNije los Luiz,samo...40 miliona za 29 godina?!Bas mnogoMislim da im nije bio potreban,jer kada se vrati Zuma jedan do dva igraca ce morati na klupu..Ako Celzi proda Zumu-nisu normalni?nZa polovinu tih para koje su dali za Luiza mogli su da dovedu onog stopera koji je igrao protiv Portugala pre neki dan..

avatar
brekbaCh
Saturday, 10.09.2016
20:32

Celsi ce pre prodati Azara nego Zumu.

avatar
SAB
Sunday, 11.09.2016
03:11

Ne lupaj gluposti molim te

avatar
NIKE
Saturday, 10.09.2016
01:14

Ja tačno ne razumijem zašto smo mi plavci nezadovoljni Luizom? Momak nam je bio odličan u osvajanju LŠ, LE... fenomenalno igrao i DM poziciju, navijači Uniteda hvale jednog Blinda, Cityjevci jednog Stonsa i Otamendija, a mi smo nezadovoljni Luizom - smiješno! Luiz je za čitavu klasu kvalietniji igrač od ovih pomenutih, ima iskustvo igranja velikih mečeva, ekstra šut - kad se sjetim onih bombi u LE iz slobodnjaka, odličan je u skoku, čak je i nama smjestio protiv PSGa kad je Kejhila pojeo u svakom vazdušnom duelu, kad se vrati Zuma za 2 sedmice, sa Aspijem i Alonsom na bekovima Luiz će činiti jako brzu odbranu, Konte igra ofanzivan fudbal i Luiz je u takvom sistemu mnogo bolji od svih naših stopera. Žao mi je našeg Baneta, ali mislim da će on da izgubi mjesto u odbrani, legenda jeste, ali zadnjih sezonu i pol je blago rečeno očajan. Ispostavilo se da je Konte ipak doveo sve što smo tražili: stopera sa iskustvom, koji će još pomoći igru prema naprijed, lijevog beka sa dobrim ofanzivnim sposobnostima, možda i najboljeg DMa, bar je tako bilo prošle sezone, a i ove je krenuo vrhunski na sredini plavaca, a još je rastjerao Falkaoa Patoa, i ostale što džaba primaju plaću i doveo solidnu rezervu za Kostu (Bačuaja). Dosta dug komentar od mene, ali sve u svemu odličan posao Kontea za sada. Još me posebno obradovala vijest daje Konte odbio da proda Kristesena za 25m evra u Meglengladbah, te rekao da ga očekuje u timu iduće sezone.

avatar
brekbaCh
Saturday, 10.09.2016
20:31

Ja vise strahujem za Alonsa.. cuo sam dosta lepih stvari o njemu, ali Premijer Liga, veliki izazov. Odakle ti vest za Kristensena ? To i mene jako raduje. Ma Luiz me za srce ujeo onim potezom u dresu PSZ-a, da, da, emocije su to, ali ipak, i milioni navijaca Celsija imaju emocije, pa je tada mario samo za svoje. Ipak od njega ocekujem da se iskupi dobrim igrama, i podigne odbranu na nivo u vreme osvajanja LS.

avatar
King Didier Drogba
Saturday, 10.09.2016
00:55

Konte ce od njega napraviti masinu!

avatar
Toti 10
Saturday, 10.09.2016
00:42

Nema vise stopera kao sto su bili Teri, Ferdinand, Vidic, Nesta, Kanavaro, Pujol, Jap Stam, Kembel, Tiram... Danas je u modi da stoper zna da igra tika-taku, a nekad se cenilo srce, pozrtvovanost i hrabrost.

avatar
Leonardo Bonucci
Saturday, 10.09.2016
01:08

Кјелини, Бонући?

avatar
Saturday, 10.09.2016
10:59

Serhio Ramos,Kjelini,Bonuci,Tijago Silva?

avatar
Toti 10
Saturday, 10.09.2016
10:08

Postujem i jednog i drugog, ali oni definitivno nisu u rangu sa Vidarom, Ferdinandom, Terijem iz najboljih dana, Nestom, Pujolom... Ali u danasnje vreme i Kjelini i Bonuci su u top 5,6 sigurno.

avatar
mak_juventino
Saturday, 10.09.2016
00:31

29 godina , a moze da bude najbolji ( idno vreme ) ??? Conte , nemoj ...

avatar
NIKE
Saturday, 10.09.2016
01:22

Godin i Kjelini su ušli u četvrtu deceniju, a trenutno su najbolji, pa vidjel ti Ešli Vilijamsa na Euru, momak je uz Bejla i malo Ramzija doveo Vels do polu finala.

avatar
mak_juventino
Saturday, 10.09.2016
10:57

Chielini je klasa igrac vec 7-8 godina , a ne kao ovaj , ima 29 , a jos se o nemu govori u idno vreme ...

avatar
Saturday, 10.09.2016
04:46

Ja sam cuo da je Bonuci bio kiksara rupa dok nije dosao u Juventus.