Konte objasnio zašto nije zvao Pirla i Đovinka

Autor: Beta Beta
utorak 24.05.2016.
22:33
Izvor: Beta

Selektor reprezentacije Italije Antonio Konte rekao je danas da u tim za Evropsko prvenstvo nije pozvao fudbalere Andreu Pirla i Sebastijana Đovinka, pošto oni igraju u američkoj Mejdžor ligi.

BETA/AP Photo/Mark J. Terrill
BETA/AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Đovinko je u februaru prošle godine iz Juventusa prešao u Toronto, u prvoj sezoni postigao je 22 gola i imao je 16 asistencija, dok je ove sezone u 12 utakmica postigao osam golova uz pet asistencija.

Pirlo je prošlog jula prešao u Njujork siti i od septembra nije dobio poziv u reprezentaciju. On je od debija 2002. godine bio standardan u državnom timu, za koji je odigrao 116 utakmica, postigao 13 golova i osvojio Svetsko prvenstvo 2006. godine.

"Razgovarao sam sa Andreom. Poslao sam ljude na sedam dana u SAD da procene njega i Sebastijana. Jasno je da ako napraviš takav izbor u fudbalu, moraš da snosiš posledice. Imamo naše ljude u Evropi i inostranstvu kako bismo dobili jasnu sliku o igračima", rekao je Konte.

Konte će 31. maja objaviti konačan spisak igrača za Evropsko prvenstvo, koje će se od 10. juna do 10. jula igrati u Francuskoj.

"Imam malo nedoumica, u glavi već imam precizan plan. Na dva, najviše tri mesta u timu moram da izaberem, ali imam jasne ideje i miran sam", dodao je budući trener Čelsija.

Konte neće moći da računa na povredjene Klaudija Markizija i Marka Veratija. U tim su pozvani Rikardo Montolivo i Tijago Mota, ali će posle lekarskih pregleda narednih dana biti poznato da li će biti u stanju da pomognu reprezentaciji.

"Pokušao sam da dovedem najbolje. Izabrao sam na osnovu ubedjenja i svega onoga što smo uradili prethodnih godina. Povrede Veratija i Markizija su promenile nekoliko stvari, a ove nedelje ćemo videti šta će biti sa Montolivom i Motom. Ali, imamo i druge igrače", rekao je Konte.

Italija će na Evropskom prvenstvu igrati u jednoj od najtežih grupa, sa Švedskom, Belgijom i Irskom.

Reprezentativci Italije će do početka turnira igrati dve prijateljske utakmice, u nedelju sa Škotskom i 6. juna sa Finskom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Crveno boja ljubavi
Thursday, 26.05.2016
14:39

Pre bih Pirlu pijanom dao da igra vec Montolivu u top formi

avatar
MaNcHesTeR_ed
Wednesday, 25.05.2016
00:59

Giovincu moze samo Insigne da parira...

avatar
No ®ules
Tuesday, 24.05.2016
23:40

Pirlo je legenda tu nema rasprave, ali mozda je bolje dati sansu nekom mladom igracu, jednom se mora okrenuti novi list. Italije je vec oslabljena neigranjem Veratija i Markisija, ali ta zemlja ima karakter i zna da igra velika takmicenja bez obzira ko je na terenu.

avatar
fcb
Tuesday, 24.05.2016
23:20

Možda je bilo mjesta za njih, pogotovo za Pirla koji je i dalje klasa za sve u ovoj reprezentaciji, ali kad malo razmislim, ni Ameri ne zovu svoje košarkaške iz Evrope.

avatar
John Cena
Wednesday, 25.05.2016
15:03

Ameri ih ne zovu jer njihov treci tim sastavljen od kosarkasa iz NBA lige moze da pobedi svaku reprezentaciju na svetu tako da im ti igraci iz Evrope nisu ni potrebni

avatar
Tuesday, 24.05.2016
22:52

A zasto nisi pozvao Donarumu vec Marketija?

avatar
Paolo Maldini
Wednesday, 25.05.2016
02:58

I ja se pitam to bi bio strasan inpuls za Donarumu ali i za sve mlade fudbalere Italije.Da rade vise.I da zasluzio je.

avatar
Wednesday, 25.05.2016
14:48

Mozda nece da mu ubije samopouzdanje time sto mu ne bi dao sansu ni na jednoj utakmici, ali svako od njih sebi krci put na taj ili slican nacin, nista to novo ne bi bilo...