Konte nije očekivao osminu finala posle dva kola EP

Autor: Beta Beta
petak 17.06.2016.
19:27
Izvor: Beta

Selektor Italije Antonio Konte rekao je danas da nije očekivao da će se njegovi fudbaleri posle samo dve utakmice plasirati u drugu rundu Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Beta/AP Photo/Andrew Medichini
Beta/AP Photo/Andrew Medichini

Povezane vesti

"Ko bi rekao da će Italija posle samo dve utakmice proći u osminu finala? Utakmica je bila teška, tvrda. Mučili smo se u prvom poluvremenu, a Švedska je dobro kontrolisala prostor i brže je stizala do lopte. Uprkos tome, nismo im dozvolili praktično ništa. Stvarali smo šanse, pogodili smo prečku i dali smo gol", rekao je Konte za Rai sport posle meča.

Italija je danas pobedila Švedsku sa 1:0 golom u finišu meča i tako ostvarila drugi trijumf na šampionatu i plasirala se u drugu rundu. Jedini pogodak postigao je Eder u samoj završnici meča.

"Video sam da su momci bili malo nervozni, naročito u prvom poluvremenu, a to je dovelo do mnogo grešaka. Teško je zaboraviti prošlost, naročito bolnu od pre dve godine (kada je Italija eliminisana posle prve faze Svetskog prvenstva). Momci su danas dobro zaustavili Švedsku i udarili su kad je trebalo", rekao je Konte.

Strelac Eder je ocenio da je tim dobro igrao protiv Švedske i da je bio dobro pripremljen.

"Vrlo smo radosni. Utakmica je bila vrlo teška. Pripremali smo se za Švedsku, znali smo da su težak protivnik. Na kraju smo postigli gol. Radujem se zbog sebe i zbog tima. Mislim da smo danas bolje igrali nego protiv Belgije. Snaga našeg tima je što imamo 23 igrača, to je radna snaga koja može da napravi razliku", preneo je AFP Ederove reči.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Friday, 17.06.2016
20:20

Da, samo vi imate 23 igraca...

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Friday, 17.06.2016
19:37

malo mu je los izbor igraca ali eto prosli su dalje nekako