Konte i Juventus - Nekad ljubav, sada rat!

Autor: Boris Jovanović
subota 28.03.2015.
09:40
Izvor: Sportske.net

Juventusovi lekari demantovali prognoze o težini povrede Klaudija Markisija. Vlasnik "Bjankonera" doveo u pitanje rad selektora koji je napustio konferenciju za novinare nakon nekih pitanja. Tinjajući sukob na putu da eksplodira!

Beta/AP Photo/Vadim Ghirda
Beta/AP Photo/Vadim Ghirda

Povezane vesti

Antonio Konte je nekadašnji kapiten Juventusa, čovek koji je preuzeo klupu 2010. u teškom trenutku i sa Juventusom osvojio tri titule. Ipak, na neki način je izdao klub, otišao je prošlog leta posle par dana priprema, nezadovoljan prelaznim rokom.

"Ne možete da večerate sa 10 evra u restoranu gde je obrok 100 evra", rekao je tada i žestoko uvredio ljude koji vode klub.

Uz to, prihvatio je ponudu saveza da vodi reprezentaciju, iako je Juve u ratu sa nacionalnom federacijom, ne samo zbog Kalćopolija.

Bilo je dosta otrovnih strelica sa Juventusove strane, mada ni Konte nije ostao dužan nekim komentarima o tome da bi ovaj tim sa njim na čelu imao 20 bodova prednosti.

U svakom slučaju sve je ostajalo u rukavicama do juče. Klaudio Markisio se povredio, lekari italijanske reprezentacije su videli oštećenje ligamenata kolena i izrekli presudu, pauza od najmanje pola godine.

"Prinćipino" je otputovao kući, pregled su izvršili Juventusovi lekari koji tvrde da povreda nije tako ozbiljna.

Oglasio se vlasnik Juventusa Džon Elkan koji je rekao da je Konte bez potrebe forsirao igrače.

"On je u Juventusu bio trener, sada samo ubire plodove tuđeg rada", konstatovao je Elkan uz tvrdnju da nema potrebe da se igrači u ovom stadijumu sezone teraju na naporan rad, niti da se fizički previše izlažu naporima.

"Kada sam bio u Juventusu nismo radili naporno, već kvalitetno, što to onda Elkan nije zamerao", kaže Konte, sudržavajući se.

Sa druge strane Elkan je dodao da bivši trener Juventusa možda želi da ostane upamćen kao neko za čijeg su se mandata igrači povređivali u reprezentaciji.

"Ne koristite moju prošlost protiv mene", razbesneo se Konte pred novinarima, a jedno od pitanja je bilo da li je naudio Juventusu. Jer, on u reprezentaciji za Markisija ima zamenu, Juventus je nema.

Uz to, Italija je pred plasmanom, pa meč protiv Bugara i nije toliko važan.

Konte je posle ove rasprave ustao i napustio novinare, priča se da razmišlja da podnese ostavku posle meča sa Bugarima.

Očigledno da stvari ne funkcionišu, u Juventusu kroz redove podsećaju da se Konte bunio zbog prioriteta koji ima nacionalni tim, a sada radi isto, opterećuje najvažnije igrače u nebitnim mečevima. Uz to, Juve je bio prvi protiv ideje Kontea da okupi reprezentativce van zvaničnih termina.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke