Konte: "Hoćemo li više pokazati ljubav prema reprezentaciji?

Autor: Beta Beta
sreda 19.11.2014.
13:28
Izvor: Beta

Selektor fudbalske reprezentacije Italije Antonio Konte rekao je danas da mu je potrebno više vremena za pripremu ekipe za kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

Beta/AP Photo/Antonio Calanni
Beta/AP Photo/Antonio Calanni

Povezane vesti

Konte je u avgustu preuzeo selekciju Italije i ekipa još nema poraz. U kvalifikacionoj Grupi H Italija i Hrvatska posle četiri utakmice zauzimaju prva dva mesta sa po 10 bodova.

Bivši trener Juventusa rekao je da državni tim nema prioritet u zemlji i da je tek sada to shvatio.

"Od mene je traženo da obavim veliki posao i promenim italijanski tim. Pa, dajte mi šansu za to. Obezbedite mi uslove da to ostvarim. Moramo da radimo da bismo se kvalifikovali na Evropsko prvenstvo, da napravimo čvrstu ekipu", rekao je Konte, preneli su italijanski mediji.

Italija je sinoć u Đenovi pobedila Albaniju sa 1:0 u prijateljskoj utakmici.

"Imali smo dan i po da se pripremimo za utakmicu protiv dobrog albanskog tima, koji je pobedio Portugal i odigrao nerešeno protiv Francuske. Nisam ljut na nekoga posebno, samo posle tri meseca na poslu, počeo sam da shvatam kakva je situacija"
, rekao je Konte.

Italija će kvalifikacije nastaviti krajem marta utakmicom protiv Bugarske, a Konte je iznerviran jer se reprezentacija ne poštuje dovoljno.

"Svi govore šta bi trebalo da radimo za italijanski fudbal, a onda se okrenem i shvatim da sam sam. Kada ćemo početi da pokazujemo ljubav prema državnom timu? Umesto toga, svi pričaju da neki igrač ne može da igra, da mora da uradi ovo, da mora da uradi ono", rekao je on.

"Mnogi traže od igrača da stvore odlučan, organizovan i jedinstven tim i to samo za osam ili devet dana. A ljudi se, u stvari, rugaju tim danima", dodao je Konte.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 19.11.2014
20:18

Kako ovog Contea nije sramota!!! Igra mu debitant Moretti sa 33 godine a na klupi mu Rugani, igra mu Parolo a na klupi mu sede Poli i Sturaro, pa ko je tu za buducnost reprezentacije a ko uskoro zavrsava karijeru? Kvalifikacije igra Pasqual sa 32 godine a na toj poziciji Conte ima nekoliko mnogo boljih i mladjih igraca, pa nece valjda voditi Pasquala i Morettija na EP? Conte neka se vrati u Bari ili Sienu jer timove koji igraju utakmice sa protivnicima van Italije ne znas da vodis.
Ukoliko Conte nastavi da poziva igrace na kraju karijere usput jos su i tek poceli da igraju za Azzurre a ujedno su i ispod proseka bice katastrofa Azzurra na EP. CONTE VAI VIA!

avatar
JUVENTIN
Wednesday, 19.11.2014
15:54

Sve dok ovaj konte bude toliko tvrdoglav i forsira jedno te isto u formacijama nema nista od nekog veceg uspeha,provaljen covek totalno

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Wednesday, 19.11.2014
15:37

sta bi ti Conte da imas tim tri mjeseca na okupu da se ne igra LP da bi talianska repka mogla na miru trenirati e to ti je razika izmedu kluba i repke nemoj mi sad kmecati imas iste uvjete kao i drugi izbornici na kraju krajeva jedan si od najbolje placenih prema tome suti

avatar
Milan101
Wednesday, 19.11.2014
15:32

To je i nama potrebno. Ljubav prema reprezentaciji, kako igraca tako i navijaca.