KONKAKAF Gold Kup - Jamajka u 1/4 finalu!

Autor: Boban Filipović
nedelja 12.07.2015.
16:29
Izvor: Sportske.net

Rano jutros su odigrane utakmice drugog kola u grupe B prvenstva Severne i Srednje Amerike, nakon koga su Jamajčani čekirali vizu za nokaut fazu. Dva od tri gola na dve utakmice pala su u sudijskoj nadoknadi.

BETA/AP Photo/Eric Christian Smith
BETA/AP Photo/Eric Christian Smith

Povezane vesti

Jamajka je savladala Kanadu minimlacem, jedini gol na utakmici, gol vredan četvrtfinala, postigao je Rudolf Ostin u 92. minutu igre.

Kanađani su bili inferiorni tokom većeg dela utakmice, nadigrani su u svim segmentima igre, uspevali su da odolevaju sve do sudijke nadoknade, ali nije bilo dovoljno da izbegnu poraz.

 
Ipak, za Kanadu još uvek ima nade da može u nerednu rundu, za taj podvig neophodna je pobeda u poslednjem kolu protiv Kosta Rike.

Kad smo kod Kostarike, najprijatnijeg iznenađenja i četvrtfinaliste prošlogodišnjeg Mondijala u Brazilu, njeni fudbaleri će takođe u trećem kolu grupe B protiv Kanade morati da jure pobedu.

Rezlog je što su u prva dva kola zabeležili dva remija. Nakon boda protiv Jamajke u prvom, u drugom kolu su ispustili tri, odigravši 1:1 protiv El Salvadora.

Brajan Ruiz je doveo Kostarikance u vođstvo na isteku sata igre posle odličnog duplog pasa sa Saborijom, ono je trajalo do 92. minuta kada Dastin Korea poravnava rezultat nakon prekida i spasava El Salvador poraza.

 
Tabela grupe B uoči poslednjeg, trećeg kola: Jamajka 4. Kosta Rika 2. El Salvador 2, Kanada 1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke