Komplimenti za Tumbu od bivšeg Partizanovog asa: ''Savremen je, prati trendove!''

Autor: Darko Mitrović
sreda 20.01.2016.
18:39
Izvor: Sportske.net, vijesti.me

Trofejni trener Partizana Ljubiša Tumbaković započeo je novi izazov, i to u ulozi selektora Crne Gore.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Kako smo objavili ranije danas, 63-godišnji srpski stručnjak je danas u zvanično promovisan u novog selektora ''Sokolova'', a tim povodom je svoja očekivanja od Tumbakovića izneo i njegov nekadašnji fudbaler Dejan Vukićević, koji godinama takođe radi kao trener.

U izjavi za podgoričke ''Vijesti'', Vukićević naglašava da je Tumbaković imao veliki uticaj na njegovu igračku i trenersku karijeru, kao i da je svojevremeno bio jedan od ''pionira igre kratkih pasova''.

''Uvek je pokušavao da do rezultata dođe kroz igru. Voli  ideju, voli lepršavost, voli vic u igri, ali istovremeno uz dobru organizaciju tima. U svakom momentu meča zna šta treba da uradi'', objašnjava Vukićević.

Ono što ga brine, jeste manjak vremena za rad sa igračima u reprezentaciji, za razliku od rada u klubovima, ali veruje da će popularni Tumba uspeti da se snađe i u ovoj ulozi.

''Tumba je uvek bio savremen. Čak i u vreme dok je bio trener Partizana isticao se modernim metodama rada. I kada nije na klupi stalno je uključen u fudbal, prati trendove", ističe Vukićević, koji je boje Partizana branio od 1994. do 1997. godine, u vreme kada je crno-bele uspešno vodio Ljubiša Tumbaković.

Kao poseban kvalitet srpskog stručnjaka Vukićević naglašava i to što ume da napravi sjajnu atmosferu u ekipi.

''U tom segmentu boljeg nismo mogli da dobijemo! Tumbaković je uvek znao kako sa velikim igračima, bio je majstor da napravi atmosferu u svlačionici i ne sumnjam da će tako biti i u Podgorici'', zaključio je Vukićević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke