Kompani: "Siti se ne plaši Barselone"

Autor: Beta Beta
utorak 24.02.2015.
00:26
Izvor: Beta

Kapiten fudbalera Mančester Sitija Vensan Kompani rekao je danas da se njegova ekipa ne plaši Barselone i da veruje da može da načini iskorak u odnosu na prošlu godinu, kada su ih Katalonci eliminisali u osmini finala Lige šampiona.

Beta/AP Photo/Tim Ireland
Beta/AP Photo/Tim Ireland

Povezane vesti

Kompani smatra da Siti može da izbaci Barsu!

"U Ligi šampiona se borimo kao što se borimo i u Premijer ligi. Istorija nas uči da mi možemo samo da napredujemo, što i činimo prethodnih šest godina. Ne plašimo ih se, niti možemo da se plašimo bilo koga, naročito ne na ovom nivou", kazao je Kompani za Skaj sport.

Mančester Siti i Barselona sastaju se drugu godinu zaredom u osmini finala Lige šampiona, a prethodne sezone Katalonci su ukupnim rezultatom 4:1 savladali "građane" koji ove sezone žele da se revanširaju i načine iskorak u najjačem evropskom takmičenju.

"Želimo da se maksimalno spremimo za ovaj duel. Mislim da su svi spremni za meč", kazao je Kompani i dodaje da je Barselona "jedinstven tim sa jedinstvenim igračima".

On je ocenio da Barselona utakmicu može da reši u trenutku i ima veliki broj igrača koji prave razliku na terenu jednim individualnim potezom. "U napadu imaju vrhuske igrače Mesi-Nejmar-Suarez, ali ih se ne plašimo i pored toga", kazao je Kompani.

Siti je za vikend u prvenstvu Engleske deklasirao Njukasl sa 5:0, dok je Barselona na svom terenu poražena od Malage sa 0:1.

Trener katalonskog kluba Luis Enrike rekao je da "porazi uvek teško padaju", ali da veruje da je to bio samo loš dan i da će njegovi igrači u narednom meču pokazati karakter.

Barselona je jučerašnji trening, po pisanju španskih medija, obavila u potpunoj tišini, a Enrike svojim igračima nije imao mnogo šta da kaže.

Siti će u utorak od 20.45 ugostiti Katalonce u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona, dok će se revanš na Kamp Nouu igrati 18. marta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke