Kolumbija u suzama, Argentina ide dalje posle penal drame!

Autor: Boban Filipović
subota 27.06.2015.
07:25
Izvor: Sportske.net

Odluka o trećem polufinalisti Kopa Amerika pala je u penal serije od ukupno 14 udaraca s kreča u kojoj su 'Gaučosi' dali jedan gol više od 'Kafedžija'. Tačku na veliku dramu stavio je Karlitos Tevez.

Beta/AP Photo/Andre Penner
Beta/AP Photo/Andre Penner

Povezane vesti

Nije bilo golova nakon 90 minuta igre na stadionu 'Sasualito' i Vinji del Mar, gde su derbiju ovogodišnjeg četvrtfinala na šampionatu Latinske megdan delile Argentina i Kolumbija.

Ekipa Herarda Tate Martina je bila bolji rival na terenu, a David Ospina je činio čuda na golu.

Golman Kolumbije je već u 6. minutu najavio koliko je inspirisan kada je skinuo lukav pokušaj Havijera Pastorea.

Polovinom prvog dela igre desila se velika gužva pred golom 'Los Kafeterosa' nakon kornera s leve strane, Serhio Aguero i Leo Mesi nisu pronašli put do mreže iz neposredne blizine, 'Kun' se žalio da je bio fauliran i tražio penal, ali meksički sudija Garsija samo odmahuje rukom.

Dva minuta kasnije Ospina beleži dve spektakulane intrevencije. Prvo je sjajno nogom skinuo pokušaj Kuna Aguera nakon centaršuta Pastorea sa desnog krila, a onda i neverovatnom paradom odbranio pokušaj Mesija glavom koji je naleteo na odbitak!

APTOPIX Chile Soccer Copa America Argentina Colombia

U finišu prvog poluvremena Lukas Bilja je mogao da dovede Argentinu u vođstvo, njegov dobar pokušaj sa distence odlazi tik pored gola.

U nastavku slična priča, Argnetina dominira, Kolumbija se brani, a prvo baš veliko uzbuđenje u drugom poluvremenu zbilo se u 79. minutu kada Ever Banega samo što je ušao u igru umesto Pastorea šalje jedan projektil sa oko 20-ak metara, ali je njegov pokušaj završio na prečki.

Nepunih 120 sekundi potom David Ospina čini novo čudo pred svojim golom. Otamendi je uvhatio volej posle kornera Di Marije, svi su videli loptu u golu, ali čuvar mreže Kolumbije vrhovima prstiju odbija loptu do stative, ona nastavlja da šeta po gol liniji, odakle je daleko u polje ispucava Zuniga.

otamendi zuniga

U poslednjim trenucima regularnog dela meča Ezekilj Laveci ulazi u dobru šansu tek što je ušao u igru umesto Di Marije, ali njegov šut je izblokiran u zadnji čas.

Pravila na Kopa Amerika su takva da se odmah, bez produžetaka, pristupa izvođenju jedanaesteraca u kojima je usledila prava drama.

U prve tri serije svi su bili precizni, kod Kolumbije Hames Rodrigez, Radamel Falkao i Huan Kvadrado, a kod Argentine Leo Mesi, Ezekilj Garaj i Ever Banega.

Četvrta serija kreće promašajem Luisa Murijela koji je prebacio gol, na drugoj strani Laveci donosi prednost 'Gaučosima'.

Edvin Kardona je uz dosta sreće produžio nadu Kolumbijcima u odlučujućoj, petoj seriji, lopta je prošla ispod ruke Romeru, da bi potom Lukas Bilja promašio šut za polufinale! Tukao je pored gola.

U šestoj seriji Romero čuta Huana Zunigu, ali Markos Roho pogađa prečku i drama se nastavlja.

Junak pobede Kolumbije nad Brazilom u grupnoj fazi, ostvarene nakon četvrt veka, štoper Hesion Muriljo je namestio loptu na kreč u sedmoj seriji i poslao je nebu pod oblake.

Na drugoj strani, odgovornost preuzima povratnik u državni tim Karlos Tevez koga je Martino uveo 20-ak minuta pred kraj umesto nervoznog Aguera. 'El Apače' ne prašta, treća sreća za Argentinu koja je u polufinalu gde čeka boljeg iz duela Brazil - Paragvaj.

Chile Soccer Copa America Argentina Colombia

U prilogu pogledajte najzanimljivije detalje sa trećeg četvrtfinalnog okršaja na Kopa Amerika.



Penal drama:

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

40 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Barça el honor
Saturday, 27.06.2015
13:44

Kolumbija me bas razocarala,ocekivao sam vise od njih, koliko majstora imaju a celu utakmicu udaraju,trebaju da su srecni sto su zavrsili sa svih 11 igraca,nisu 2 akcije napravili,bez zelje,cini mi se da su samo penale cekali od pocetka.Mnogo sansi Argentine,sreca koja je pratila Kolumbiju tokom meca napustila ih kod penala i pravedno na kraju bolji ide dalje.Ospini svaka cast kakav golman!

avatar
fcb
Saturday, 27.06.2015
12:52

Bila bi velika nepravda da je kolumbija prosla, odavno nisam vidio da neko ima onoliko srece

avatar
La Pulga
Saturday, 27.06.2015
12:11

Duboko sam razocaran igrom Kolumbije, ocekivao sam da ce prstati jer me nijedna repka nije odusevila na proslom SP kao oni ali kakav su fudbal odigrali sinoc, a i na cijelom Copa America pa to je uzasno, toliko faulova, guranja, povlacenja, neki igraci uopste nisu ni gledali gdje je lopta, samo su gledali da obore protivnika...Ne cijeloj utakmici ekipa sastavljena od onakvih igraca nije bila u stanju da organizuje jednu jedinu akciju, ali bukvalno, sve sto su radili bilo je da kvare igru protivnika, ljudi su od pocetka CA dali samo 1 go na 4 tekme, to dovoljno govori koliko ocajno igraju....Bas mi je drago sto su ispali. Volio bi da Brazil prodje Paragvaj pa da polufinale bude poslastica....

avatar
Don Andres
Saturday, 27.06.2015
14:57

kako su me kolumbijci razocarali.. 2-3 crvena su trebali dobiti sinoc.. sudija ih spasio time stoje pustio da se igra grublje..

avatar
La Pulga
Saturday, 27.06.2015
18:09

Ali meni je pobijedio onaj start Kvadrada sa dvije noge na Messija koji je bio za direktan crveni, na 20m od gola, a sudija ne da nije pokazao ni zuti koji bi Kvadrada poslao pod tus jer je vec imao jedan, nego lik nije ni faul svirao...

avatar
Denis Split
Saturday, 27.06.2015
11:58

Dugo vremena nisam gleda lošije izvođenje jedanaesteraca, očajno!

avatar
NedvedSRB
Saturday, 27.06.2015
11:35

Carlos Klasetina Teveznbez dileme treba da igra u prvom timu

avatar
Don Andres
Saturday, 27.06.2015
14:55

apsolutno se slazem.. ja to govorim od pocetka copa amerika..

avatar
Don Andres
Saturday, 27.06.2015
16:05

on je jedini igrac u argentini koji moze adekvatno da isprati messija.. uz njega bi i messi igrao bolji jer voli kad ima u timu igraca koji ga 'kapira'.. ne znam zasto 'tata' ne proba sa tevezom, aguerom i messijem kao udarnom trojkom u napadu a sa maskeranom, banjegom i di marijom u veznom redu. di marija u realu kad je igrao centralnog veznog briljirao je.. pastore ne zasluzuje mjesto uopste u timu a kamo li u startnoj postavi

avatar
NedvedSRB
Saturday, 27.06.2015
15:33

Mnogo su izgubili bez njega u repkinda je on bio na SP možda danas Nemačka ne bi bila svetski prvak

avatar
JuventusMladost
Saturday, 27.06.2015
11:15

Grande Carlitooos!

avatar
S-I-M-K-E_
Saturday, 27.06.2015
11:12

Gledao sam sinoc utakmicu,svaki dobar potez i solo prodor koji je Messi uradio,upropastili su Pastore,Aguero i narocito Di Marija...Svaki put kada Messi odigra sa nekim pas,saigraci ne umiju da odgovere i da mu posalju jednu dobru loptu...Nisam vjerovao da cu ovo reci,ali Messi nema sa kim da igra...Sledecu utakmicu,aguero treba da igra po strani,izbaciti ocajnog Di Mariju i ubaciti Teveza!

avatar
StefaNN
Saturday, 27.06.2015
12:12

To za Di Mariu si lepo rekao, covek trosi i previse lopti a nista nije uradio od pocetka prvenstva, Pastore je bio ocajan nocas, Aguero onako. Mozda da se pokusa sa Laveciem i Tevezom od pocetka.

avatar
junior dos santos(ex vince carter)
Saturday, 27.06.2015
13:29

hahaha,nema sa kim da igra,nema sistem to jest uigranost barse,da zna kako se ko krece,gde ce ko da se ubaci,sve sami majstori na koje i oni koji cuvaju mesija moraju da motre,gledao sam utakmicu i sad preuvelicavete,mesi je 5,6 puta izgubio loptu jedan na jedan sa protivnikom,jednostavno on sa igrama van barse mislim da ne bi osvojio ni jednu zlatnu loptu.

avatar
Saturday, 27.06.2015
10:27

Zasto je Arsenal doveo Ceha pored Ospine prvi golman je nepotreban. Neverovatan golman. I da Mesiju ono simuliranje nije trebalo, vrlo glupavo i sktoz nesportski. Pravi velikani ne simuliraju nikad!

avatar
Samo domace
Saturday, 27.06.2015
10:20

Covece, kakav napad ima Argentina..nadam se da ce Brazil proci pa cemo gledati jedan vrhunski mec..

avatar
JuventusMladost
Saturday, 27.06.2015
11:16

Tek sad si skontao? :) Tevez-Messi-Aguero-Iguain-Dybala-Pastore itd itd.

avatar
Samo domace
Saturday, 27.06.2015
11:41

Tek sad..hvala ti nisam znao ko igra :-) Laveci, Di Maria..

avatar
Savoa
Saturday, 27.06.2015
10:03

Mesi do titule!!!

avatar
Mihailo Avramovic
Saturday, 27.06.2015
09:48

koji lik ovaj ospina a ludi venger oce da uzme naseg ceha

avatar
Saturday, 27.06.2015
09:43

Kolumbijci zaista nisu zaslužili da prođu. Nisu igrali kao na SP-u. To ih je koštalo prolaza dalje.

avatar
Don Andres
Saturday, 27.06.2015
14:47

on od sinoc je sramna igra kolumbije. mogli su komotno 2 crvena dobiti, i to samo u 1. poluvremenu..

avatar
Saturday, 27.06.2015
22:58

Ma znam. Baš loše igraju.

avatar
O\'Sullivan147
Saturday, 27.06.2015
09:26

Nadam se da je gospodin Venger gledao ovo veceras ? Kakva partija Ospine nevjerovatno?

avatar
strucnabudala
Saturday, 27.06.2015
08:57

Nikad mi nece biti jasno kako Mesi igra tako lose za repku, a u klubu je trenutno najbolji na svetu. Samo zbog toga, po mom izboru, on nije najbolji svih vremena.

avatar
@stats
Saturday, 27.06.2015
11:53

A odigrao je lose zato sto nije postigao gol?Zanimljivo...Svi relevantni sajtovi i mediji su mu dali ubedljivo najvecu ocenu za sinocnu utakmicu,izmedju ostalog imao je i 11 uspesnih driblinga na jednoj utakmici!Kako ti to gledas utakmicu?Probudis se,procitas da Mesi nije postigao gol i bacis komentar o njegovoj losoj igri?Nikako mi nije jasno da neko ko je odgledao sinocnu utakmicu napise da je Mesi odigrao lose....

avatar
@stats
Saturday, 27.06.2015
17:02

Vec 3 puta na ovom prvenstvu je igrac utakmice...ako je on los kakvi li su onda ostali?

avatar
Romarioooo
Saturday, 27.06.2015
17:01

pa onda pogledaj messijevu partiju protiv brazila

avatar
strucnabudala
Saturday, 27.06.2015
15:23

Proslu utakmicu nisam gledao, a nisam je ni komentarisao. Kada se gledaju sve njegove utakmice kao prosek je veoma los, ne golova, nego igre.

avatar
junior dos santos(ex vince carter)
Saturday, 27.06.2015
13:37

ja sam gledao,kao sto uvek kazem 70 posto od igraca iz barselone i onda pogledas partiju ronalda fenomena protiv argentine 2004 i vilica ti ispadne na pod :)))

avatar
La Pulga
Saturday, 27.06.2015
12:04

Jednostavno jer se igra potpuno drugaciji fudbal, u Barsi lopta ide mnogo brze od noge do noge i tranzicija iz odbrane u napad je mnogo brza, lopta u sesnaesterac ulazi kroz sredinu a ne ubacivanjima sa strane itd itd, totalno drugacija igra... Ne igra on lose za repku, sinoc je npr imao odlicnu partiju ali on prima loptu na 40 metara od gola i ne moze se bas ocekivati da prodje 40 metara i zabije, imao je dosta driblinga i prodora, par dobrih ubacivanja, ali lopta Argentincima generalno nije htjela u go pa tako ni Messiju... A da ne igra kao u Barsi to stoji...

avatar
zico
Saturday, 27.06.2015
08:55
avatar
čombe
Saturday, 27.06.2015
08:33

Argentina ipak zasluzeno u polufinalu!

avatar
ManUtdSrbija
Saturday, 27.06.2015
08:23

David Ospina, GOLMANCINA ! Stvarno ne razumem Vengera, sta ce mu Ceh pored ovakvog golmana!? Greota je da bilo ko od njih dvoje greje klupu.

avatar
Sukica9
Saturday, 27.06.2015
14:21

Ne razunes sta ce mu Ceh? :D Ceh je doktor za ovog malog Ospinu,imao dobru noc lik.

avatar
Sukica9
Monday, 29.06.2015
00:09

Izvinjavam se onda

avatar
ManUtdSrbija
Sunday, 28.06.2015
00:34

Nisam rekao da je Ceh los golman, naprotiv, covek je najbolji golman PL u zadnjih 10 godina. Samo smatram da je bolje da taj novac ulozi u zadnjeg veznog ili stopera posto su mu igraci na toj poziciji potrebniji. Bar ja tako mislim. :)

avatar
Carina
Saturday, 27.06.2015
08:11

Ove poslednje tri serije penala cist kriminal, kakvi su ovo sutevi. Jos kao gledaju tacku, a vidi se da nije problem sa terenom...