Kolumbija pobedila Brazil posle četvrt veka!

Autor: Boban Filipović
četvrtak 18.06.2015.
04:39
Izvor: Sportske.net

Fantastična fudbalska predstava u prvom meču drugog kola grupe C na Kopa Amerika koji je bio repriza 1/4 finala prošlogodišnjeg Mondijala. 'Kafeterosi' su naneli prvi poraz 'Kariokama' od kako se Karlos Dunga vratio na mesto selektora i izvojelavali prvi

Beta/AP Photo/Natacha Pisarenko
Beta/AP Photo/Natacha Pisarenko

Povezane vesti

Nakon razočaravajućeg poraza u svom uvodnom meču na Kopa Amerika od Venecuele, Kolumbija je veoma nadahnuto krenula prtov Brazila.

Fenomanalan presing Pekermanovih pulena na poslednju liniju rivala obeležio je početak utakmice, gledali smo 'viktorije' na polovini 'Karioka' u prvih 20-ak minuta.

'Kafedžijama' je nedostajala završnica i Radamel Falkao iz najboljih dana, bilo je prometno da je 'El Tigre' van forme. S druge, strane, osim jednog očajničkog pokušaja Felipea Luisa iz velike daljine od Dunginog tima na početku utakmice nismo videli ništa.

Brazil je došao do daha tek nakon jedne neuobičajene situacije i kraćeg prekida koji je izazvan greškom sudije Enrikea Osesa. Naime, Čielanski arbirar je pokazao žuti karton, ni krivom ni dužnom, Pablu Armeru, posle konsulatcija sa pomoćnicima ispravio je svoj previd i pokazao javnu opomenu Teofilu Gutjerezu koji je oštro startovao na Daniju Alvešu.

Chile Soccer Copa America Brazil Colombia

Huan Kvadrado i Hames Rodrigez su plesali po terenu, na drugoj strani par lepih poteza Nejamra, ali bez konkretnog učinka kapitena 'Karioka'.

Prvo veće uzbuđenje dogodilo se na isteku pola sata igre kada je zadnji vezni Kolumbije, Karlos Sančez, uputio jednu bombu ka golu Džefersona. Lopta je na putu dotakla Mirandu i završila tik pored stative. Inače, vezista Aston Vile je bio verovatno najbolji igrač na terenu, presekao je sve što se preseći moglo na sredini terena i bio začetnik većine akcija svoje ekipe.

Pet minuta kasnije jedna zanimljiva situacija u visini brazilskog šesnaesterca sa desne strane, kada je Nejmar je napravio prekršaj nad svojim dželatom sa prošlogodišnjeg Mondijala Zunigom.

Dosuđen je slobodan udarac, Kvadrado je fenomanalno centrirao, došlo je do velike gužve pre golom Brazila, štoper 'Kafeterosa' Hesion Muriljo je bio najspretniji u 'šumi' i udarcem po zemlji iz neposredne blizine doneo prednost svojoj ekipi - 1:0.

To je bio prvenac defanzivca Granade u dresu sa državnim grbom, a osim toga postao je tek četvrti Kolumbijac u istorji koji je dao gol Brazilu na Kopa Amerika, prvi od jula 1991. godine kada je i ostvarena poslednja pobeda nad 'Kariokama'.

APTOPIX Chile Soccer Copa America Brazil Colombia

Imali su Kolumbijci još dve velike prilike do odlaska na odmor da povećaju prednost, Falkao je bio za malo kratak u jednoj situaciji, a potom je Kvadrado loše šutirao nakon maestralne asistencije Teofila Gutjereza petom.

Nejmar je imao kolosalnu priliku da kazni te promašaje u nadoknadi, Dani Alveš ga je pogodio u trepavicu nakon odličnog driblinga i prve greške odbrane Kolumbije, ali je David Ospina reagovao fenomanalno i sprečio čist gol. Pokušao je napadač Barse iz odbitka rukom da sprovede loptu u mrežu i zbog toga zaradio javnu opomenu.

Chile Soccer Copa America Brazil Colombia

Drugo poluvreme krenulo je kao da nije ni bilo odmora, u jednako ubitačnom tempu.

Dunga je uveo Kutinja umesto nervoznog Freda, a prvu priliku proušta Nejmar pošto je loše šutirao iz izgledne situacije na samom startu igre u nastavku.

U 51. minutu odličan udarac  Huana Kvadrada je završio tik pored stative nakon sjajnog solo prodora.

Nešto pre isteka sat vremena igre na stadionu Monumental u Santjagu Brazilci su propustili najbolji šansu na utakmici.

Nesporazum strelca jedinog gola do tada Murilja i Ospine, Elijaš je ukrao loptu pred golom rivala, ona dolazi do Roberta Firmina, ali najbolji igrač Hofenhajma maši prazan gol!

APTOPIX Chile Soccer Copa America Brazil Colombia

Do kraja su uglavnom Brazilci napadali, Kolumbija se odlučila da se povuče i da vreba šansu da reši meč iz kontranapada.

Takva postavka stvari donela je više uzbuđenja pred golom Džefersona, ali Teo Gutjerez i Pablo Armero nisu pronašli put do mreže.

Imao je i Firmino na desetak minuta pre kraja priliku da se iskupi za pomenuti neverovatni promašaj, ali je loše zahvatio loptu glavom nakon centrašuta rezerviste i džokera sa prvog meča protiv Perua, Daglasa Košte. Ovo definitivno nije bilo njegovo veče.

Minut pre kraja regularnog dela utakmice beležimo jedan odličan solo prodor i udarac Hamesa Rodriigeza, Džeferson je već bio savladan, ali lopta ide tik pored stative.

U sudijskoj nadoknadi jedna poluprilika za 'Karioke', ali promene rezultata nema, ostalo je 1:0 za Kolumbiju koja slavi prvi trijumf nad Brazilom nakon pune 24 godine!

Chile Soccer Copa America Brazil Colombia

Proključala je južnoamerička krv nakon poslednjeg sudijskog zvižduka, najnervozniji je bio Nejmar, koji je bio vinovnik problema i komešanja u kome su svi učestvovlli. Epilog toga su crveni kartoni njemu i rerezvisti 'Kafedžija' Karlosu Baki.

Chile Soccer Copa America Brazil Colombia

I Brazil i Kolumbija sada imaju po tri boda iz dve utakmice, toliko ima i Venecuela koja svoju utakmicu drugog kola sutra igra protiv Perua.

U prilogu pogeldajte gol i neke od najinteresantnijih momenta sa ove feonomenalne utakmice.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

33 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Thursday, 18.06.2015
14:54

Hames Rodrigez plesao na terenu kako je odigrao vrhunski...objasnio nejmaru sta je fudbal

avatar
Lord Bobinho10
Thursday, 18.06.2015
14:39

Dzejms objasnio Nejmaru kako se igra fudbal! :D

avatar
Stefan voli Real!
Thursday, 18.06.2015
14:35

Vamos Kolumbija do titule!

avatar
Di Magia
Thursday, 18.06.2015
12:11

Kada ovakve prevare od trenera ne povedu na turnir Marsela,Danila, Mouru, Luis Adriana pa cak i Fabijana, zatim Oskara, Talisku i Felipe Andersona onda nema sta da traze na turniru... i kakva je to startna postava bez Kutinja...

avatar
Barça el honor
Thursday, 18.06.2015
15:49

Marselo,Danilo i Oskar su povredjeni,za ostalo se slazem

avatar
SteveO
Thursday, 18.06.2015
11:53

Sad je svima jasno da Nejmar nikad nece biti vrhunski fudbaler.

avatar
Boixos_Nois
Thursday, 18.06.2015
14:14

Istina. Dovoljno je samo pogledati da je ove sezone bio najbolji strijelac LŠ sa 10 golova, a LŠ je potpuno nebitno takmičenje...

avatar
junior dos santos(ex vince carter)
Friday, 19.06.2015
19:55

ronaldo je rekao da je mesi najbolji trenutno jer pitanje nije bilo all time,po njemu je to zidan i ta izjava postoji!! brazil nije izbacio engleze vec turke u polu finalu solo golom ronalda,za markosa,gilberta silvu i klebersona iz tima 2002 to tad niko nije znao,roke junior,edmilson,paulista samo solidni igraci,lusio dobar,kafu,karlos i rivaldo odlicni...da si pratio tad znao bi da je ronaldinjo tek tad nagovestio da ce biti veliki,imao slabu sezonu u parizu,posle sp je razbio za psg,pa presao u barsu,ronaldo je imao 6,7 utakmica u nogama pre sp,posle pauze od 2 godine i on je taj koji je pravio razliku,brazil nije osvojio kopa amerika 2001 bez njega a i jedva se plasirali na sp,finale 98 su izgubili jer svi znamo sta se desilo noc pre finala.

avatar
junior dos santos(ex vince carter)
Friday, 19.06.2015
16:36

moram ovde da ti obrazlozim o reprezentaciji brazila,ronaldo je bio taj koji je pravio razliku,kad je bio povredjen nisu osvojili kopa ameriku 2001 i jedva se plasirali na sp 2002,finale su 98 izgubili jer su ga sputali vec znamo sta se desilo,2002 cafu,r.karlos i rivaldo su bili vrhunski,za ronalda se nije znalo kakav ce biti jer je imao samo 6,7 utakmica u nogama posle 2 godine,ronaldinjo je tek na prvenstvu nagovestio kakav bi igrac mogo da bude,jer odigrao je slabu sezonu za psg,posle sp razbio u parizu,pa ga je uzela barsa,gilberta silvu,klebersona i golmana markosa niko nije znao tad,roke junior prosecan stoper,lusio dobar,edmilson solidan,paulista solidan,ova repka argentine je odlicna a ronaldova konkurencija je bila: arg: batistuta,crespo,lopez,veron,redondo,simeone,ortega,ajala,sensini,zaneti itd..hol:bergkamp,klajvert,nistelroj,davids,sedorf,koku,stam,braca de bur...toti,del piero,badjo,maldini,nesta,kanavaro....zidan,anri,trezege,desai,thuram,pires,lizarazu,peti,desamp.....skols,owen,sirer,bekam,ins,kempbel,ferdinand,gerard...figo,rui kosta...nedved i ceska..pricam za razmak od nekoliko godina..mnogo je teze bilo realno.

avatar
Lord Bobinho10
Thursday, 18.06.2015
19:17

Najbolje pada to je ocigledno :D

avatar
SteveO
Thursday, 18.06.2015
18:44

Vrhunski fudbaler treba da ima nesto mozga u glavi a Nejamr je na minimumu.Tako da bez obzira na talenat kaoji posjeduje nema ljeba od njega.

avatar
Madridista
Thursday, 18.06.2015
11:34

Sta im je radio James kakav je to igrac... Samo pitanje zasto ne igra Dzakson Martinez a ni Baka nego onaj Gutierez

avatar
Jonas Gutierrez
Thursday, 18.06.2015
13:38

Teo je Pekermanov ljubimac, jeste dobar u reprezentaciji, ali i ja mislim da bi bolji izbor bio Dzekson ili Baka.

avatar
Jonas Gutierrez
Thursday, 18.06.2015
20:12

To sam i ja pomislio, ali dao mu je kapitensku traku, pa zato igra startnu.

avatar
Madridista
Thursday, 18.06.2015
19:07

Bolje da ubaci Martineza i Baku a da ne igra ni Falkao, nije se bas pokazao.

avatar
Marcos Alonso
Thursday, 18.06.2015
11:31

Brazil veci dio meca igrao kao da ce gol pasti s neba... jedino ostaje zal za onom sansom Nejmara a naravno i Firmina koji je prazan gol omasio... Zakomplikovao je Brazil stvari ovim porazom ali mislim da ce otici dalje preko VenecuelenSvaka cast Kolumbiji,sjajan mec i bili su bolji

avatar
MesQueUnClub10
Thursday, 18.06.2015
12:58

Ne bi bio tako siguran , ovi iz Venecuele imaju jaku motivaciju.... xD

avatar
Los Vikingos
Thursday, 18.06.2015
11:04

Kolumbija postaje sve vise i vise simpaticnija ekipa, imaju stvarno veoma dobar tim, a sto je najbitnije ginu na terenu kao ludi. nDok Brazil vise nije Brazil, to se videlo i na SP.

avatar
Oldboy
Thursday, 18.06.2015
10:05

Muriljo defanzivac Intera, a od danas izgleda i Miranda inace igraci utakmice.

avatar
INTERnacionalista
Thursday, 18.06.2015
08:52

..Muriljo,od ovog ljeta stoper Intera!

avatar
Forza Calcio
Thursday, 18.06.2015
08:07

Brate napisi na dnu ko su strijelci i rezultat, citav text moram procitat da bi to saznao.

avatar
Carina
Thursday, 18.06.2015
06:38

Svaka cast Baka, samo da ga ne kazne preterano. Uh kako bih voleo da Brazil ispadne odmah posle grupne faze, samo zbog Nejmara. Gledam grupu C na lajvskoru i pise da je BRazil drugi, a Kolumbija treca, zanima me samo na koju foru, ako ih je Kolumbija sad pobedila?

avatar
Boixos_Nois
Thursday, 18.06.2015
11:38

Gleda se prvo gol razlika, a ako imaju istu onda se gleda ko je postigao više golova, a ako im je i to isto onda se gleda međusobni duel

avatar
Eccentric
Thursday, 18.06.2015
06:04

James rodrigez ce biti igracina ali igracina sa ronaldom su najbolji u napadu kakav bejl. A nejmar prevara i antipatican lik koji svi ocekuju da bar mali zameni mesija kad ode al nece ga ni malo zameniti jer nece mesi biti tu da mu da ciste lopte ove sezone je tako dao bar 20 gola tvrdim da je nejmar precenjen i da je za njega jedan azar doktor i rojs decko ima sve pas napad nije antipatican kao nejmar. Gde ih nadje barselona maskerano,alves, alba, buskec, pike, xavi, suarez, nejmar svi ti. i ibra je i henri kantona provokatori maradona dosta veliki igraci al oni su to radili sa stilom.

avatar
Savoa
Thursday, 18.06.2015
11:13

Daj ne lupaj, vidi se da nemas pojma...Gledaj izlozbe pasa..

avatar
junior dos santos(ex vince carter)
Thursday, 18.06.2015
13:50

vi ste najjaci koji posle jedne utakmice proglasavaju da ce igrac propasti ili da je najbolji svih vremena,kad je mesi izlomio boatenga pisalo je kao da niko pre njega nije uradio tako nesto,a koliko je neymar puta odveo brazil do pobede,koliko je puta bio igrac utakmice i kako on to sam da pobedi kolumbiju kad ima nikakav vezni red i prosecne partnere u napadu a nasuprot ekipa koja je kompaktna i uigrana.

avatar
Heisenberg321
Thursday, 18.06.2015
12:21

Ahahaha care. :D

avatar
SteveO
Thursday, 18.06.2015
11:54

kad te izlazu da gledamo?

avatar
stevan_vasic90
Thursday, 18.06.2015
05:57

Ja kad malo bolje pogledam sastave ekipa, Kolumbija nije samo timski bolja ekipa vec i individualno. Pre 10-15 godina ovakvi igraci su mogli da obuku dres Brazila samo kad bi se nasli u ulozi navijaca na utakmici Brazila na tribinama...ili kad se igra sony s drustvom. Ej daleko bilo...smesne li ekipe. I da osvoje CA, opet ce biti smesna ekipa, jer zna se sta je Brazil. tacnije sta je Brazil bio. Ostali mogu da igraju na rezultat, na misice, da kalkulisu, da zapnu, da gore i ginu-ali Brazil do pobede dolazi nonsalantno, graciozno, sa pola snage, poigrava se sa protivnikom, gazi ga, igra za publiku...e to je Brazil uz koji sam odrastao i uz koji su odrastale generacije pre mene. Za Brazil pobeda koju su ostvarili s mukom, tesko uz dosta borbe i nije neka pobeda jer se ne govori o pobedi vec o losoj igri Brazila i taj mec se sto pre zaboravlja. A ovo sada je ziva bruka. NIti igre niti rezultata. o.O