Koliko Lacio može u novoj sezoni i kakva je Bastina procena?

Autor: Darko Mitrović
subota 15.07.2017.
16:08
Izvor: Sportske.net, SEM

Fudbaleri Lacija, za koje sa uspehom nastupa Dušan Basta, počeli su pripreme za predstojeću sezonu u svom trening kampu u Auronco di Kadoreu.

EPA/CLAUDIO PERI
EPA/CLAUDIO PERI

Povezane vesti

Pred Bastom i njegovim saigračima je važna sezona u kojoj će pokušati da naprave još bolji rezultat u odnosu na peto mesto koje su osvojili u prethodnoj kampanji.

''Još od prvog treninga u Rimu počeli smo da radimo vrlo dobro i tako smo nastavili ovde u Auroncu. Vlada odlična atmosfera na treninzima i radi se veoma ozbiljno. Važno je da se dobro pripremimo fizički, a zatim će i kvalitetna igra postepeno doći. Bitno je da tim može podjednako dobro da igra, kako u formaciji sa trojicom, tako i u formaciji sa četvoricom odbrambenih igrača. Ova prva opcije nam je trenutno bliža'', smatra Basta.

Basta je najčešće igrao po desnom krilu u formaciji 3-5-2, ali smatra da njegovi saigrači takođe moraju da budu spremni i na različite uloge na terenu, što je on lično radio više puta.

''U formaciji 3-5-2 moja prirodna pozicija je desno uz aut liniju, mada sam u prošloj sezoni na par utakmica odigrao i na poziciji desnog odbrambenog igrača u liniji od 3. Smatram da svaki od igrača kada je nužda, mora da se prilagodi situaciji i pomogne ekipi, iako možda ne igra na svojoj prirodnoj poziciji'', objasnio je Basta.

Basta smatra da će naredna sezona biti još teža nego prethodna, ali da su ambicije velike.

''Moramo da budemo skromni kao i prošle godine. Samo tako možemo da napravimo dobar rezultat. Još je rano za procenu da li imamo bolji tim nego prošle sezone, jer treba još igrača da dođe. To ćemo znati na kraju prelaznog roka. Svakako nas očekuje mnogo teža sezona, jer ove godine imamo i Evropu. Navijači su vrlo bitni za nas i biće nam preko potrebni ove sezone. Uz njihovu podršku možemo mnogo toga'',
rekao je Basta.

Iako je u Laciju već tri godine, Basta je do svog prvog gola u Seriji A u ‘nebeskoplavom’ dresu došao tek ove godine i to ni manje ni više, nego u velikom rimskom derbiju, kada je doneo vođstvo svojoj ekipi pri rezultatu 1-1.

''Tokom karijere sam uvek postizao 2-3 gola po sezoni. Rekord mi je pet sa Udinezeom. Od dolaska u Lacio, postigao sam gol na debiju u Kupu, a u prvenstvu nisam bio precizan dve i po godine, sve do utakmice protiv Rome. Mojoj sreći nije bilo kraja. Jedan od najsrećnijih trenutaka u mojoj karijeri i svakako najsrećniji trenutak u dresu Lacija'', zaključio je Basta.

Dušan Basta je u Italiju stigao iz Crvene zvezde, leta 2008, kada je postao član Udinezea. Posle šest godina u ekipi sa severa Italije i posle jedne pozajmice u Lećeu, prelazi u italijanskog velikana Lacio, gde uspešno igra već tri godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Aleksandar Sale Kis
Saturday, 15.07.2017
18:43

Steta sto za njega nema mesta u reprezentaciji, trenutno je bolji i od Rukavine i od Baneta.

avatar
R E V O L T
Saturday, 15.07.2017
17:08

E, sad barem znamo da ti ta pozicija nije strana i da muslin nema izgovor...

avatar
Saturday, 15.07.2017
19:28

čim se završi SP treba smeniti Muslina. Ja nzm ko može da gleda ovakvu igru sa 5 bekova.

avatar
R E V O L T
Saturday, 15.07.2017
20:30

Ja bih bio presrecan kad bi se to desilo i pre SP pa da mozemo necemu tamo da se nadamo, idealan tajming bi bio decembar 2017:-D Ako uopste i odemo u Rusiju, razume se...