Ko kaže da su Italijani slabi?

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 28.11.2014.
10:20
Izvor: Sportske.net

Već nekoliko godina se govori o tome da je italijanska liga dosta slabija od Premijer lige i Primere, stručnjaci govore i o tome da je nemačka Bundesliga odavno pretekla Seriju A. Da li je stvarno tako?

Beta/AP Photo/Salvatore Laporta
Beta/AP Photo/Salvatore Laporta

Povezane vesti

Rezultati u Evropi su jedino moguće merilo kada se govori o jačini najjačih liga na ovom kontinentu, a ako tako posmatramo stanje u evropskom fudbalu onda je sigurno da Italijani beleže napredak.

Prethodne nedelje su igrani mečevi Lige šampiona i Lige Evrope, a u tim takmičenjima nastupa šest italijanskih ekipa. Ove nedelje nismo bili svedoci niti jednog poraza Italijana, uz veoma dobre izglede da se svaka ekipa i na proleće nađe u Evropi.

Naime, u Ligi šampiona igraju Juventus i Roma, Stara Dama je pobedila u Švedskoj ekipu Malmea, dok je Roma imala povoljan rezultat sve do samog kraja meča sa CSKA, ali je na kraju morala da se zadovolji bodom. Juventusu je dovoljan bod protiv Atletiko Madrida, Roma će ukoliko pobedi Siti sigurno ići u narednu fazu, s tim što i u slučaju nerešenog rezultata koji nije veći od 1:1 imaju čemu da se nadaju. Juventus će biti prvi u grupi ukoliko zabeleži pobedu sa dva gola razlike protiv Atletiko Madrida.

U Ligi Evrope, Torino će proći u narednu fazu ukoliko u poslednjem kolu osvoji barem bod protiv Kopenhagena na strani, a čak ni to neće morati da urade ukoliko HJK ne pobedi Klub Briž na strani.

Inter je prošao u narednu fazu i sigurno je prvi u grupi sa 3 pobede i 2 nerešena ishoda, a u narednu fazu je prošao i Napoli koji je takođe prvi u svojoj grupi gde su Jang Bojs, Sparta i Slovan iz Bratislave.

Fiorentina, kojoj ne ide ove sezone u Seriji A baš najbolje (baš kao ni Torinu), najbolji je učesnik od italijanskih klubova u Ligi Evrope, uz četiri pobede i jedan nerešen rezultat i sugurno su prvi u svojoj grupi.

Dakle, postoji velika mogućnost da narednog proleća gledamo svih 6 timova u Evropi (jedino se postavlja pitanje za Romu i Torino), pa se postavlja pitanje da li je italijanska Serija A potcenjena i da li ova sezona može značiti novu prekretnicu u razvoju ovog takmičenja.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Footbal Fanatic
Friday, 28.11.2014
11:30

Protiv timova Jang bojs,Malme itd...

avatar
Vojnik
Friday, 28.11.2014
13:00

a protiv koga su igrali spanci i nemci kad su skupljalji bodove za ls ??? atletiko madrid , bilbao , salke, dortmund, leverkuzen i tako dalje , gde su oni igrali koga su pobedjivali da bi skupili bodove za ligu ??? znaci isti ovih timova , dok su talijani rusili u ls oni su odbijali da igraju u uefa kup i tako gubili bodove jer i ls i uefa kup donosi isti broj bodova , znaci spanci i nemci digli su se samo zbog uefa kup takmicenje jer do 2006 spanci i nemci su bili niko i nista u ls , osim real a bayern nije bio to to sta je danas , znaci zahvaljujici pobedama nad timova poput jang bojs , malme i tako dalje spanci i nemci su dobili mesto plus u ls

avatar
Vojnik
Friday, 28.11.2014
21:45

Footbal Fanatic ko je i sta je objasnio ?>??? i ja mogu da pisem nesto bez veze pa neki kao ti da se pronadje u taj komentar pa da pises sta hoces :) treba da kaze nesto sta je tacno i tako nesto sto drzi vodu sto bi rekli :) znaci ti mozes da pricas da je celzi jaci i da je pobedio juventusa ali nije izgubili ste 3-0 od juventusa i to je fakt i cinjenica :) a ti mozes jos da pricas celzi bolji ovo ono kad vas juventus razvalio :) pozz

avatar
Footbal Fanatic
Friday, 28.11.2014
19:06

Dečko koji se zove Adidas ti je objasnio par stvari

avatar
Friday, 28.11.2014
18:29

Neki ne vide dalje od svog nosa. Đaba im pišeš.

avatar
INTERnacionalista
Friday, 28.11.2014
13:12

..zna se kako je tvoj Celsi prolazio i prolazi protiv Italijana ;)