Ko je novi Arsenalov golman?

Autor: Janko Glavonjić
ponedeljak 21.07.2014.
23:30
Izvor: Sportske.net

David Ospina bi trebalo uskoro i zvanično da postane član Arsenala. Fanovi fudbala su ga uglavnom upoznali na Svetskom prvenstvu u Brazilu, gde su se uverili da se radi o odličnom golmanu, ali ne verujemo da su mnogi pratili njegovu klupsku karijeru.

Beta/AP Photo/Sergei Grits
Beta/AP Photo/Sergei Grits

Povezane vesti

David Ospina, golman reprezentacije Kolumbije, biće konkurent Vojtehu Ščešnom za mesto na golu Arsenala. A sudeći po karijeri Kolumbijca, neće mu biti ni malo lako.

Ospina ima samo 25 godina, a prvotimac je postao sa 17. Bio je pravi biser u ekipi Atletiko Nasionala, tražili su ga najveći južnoamerički klubovi, ali je Nica bila najbrža, i sa samo 19 godina Kolumbijac se obreo u Francuskoj.

Planiran kao prospekt za budućnost, Ospina je došao u klub kada je Loris otišao u Lion. U Nici nisu planirali da mladog Kolumbijca brzo bacaju u vatru. Zapravo, isprva je bio planiran za trećeg golmana koji će raditi i napredovati, i za par godina stati između stativa.

Ipak, vrlo brzo je istisnuo sa Žeremija Moroa, a posle samo par meseci i Lionela Leticija, iskusnog Francuza koji je svojevremeno branio i par mečeva za reprezentaciju Francuske.

U Nici su bili oduševljeni njegovim napretkom i Ospina je smatran jednim od najboljih golmana lige.

Kolumbijac je pre dve godine rekao upravi kluba da želi novi izazov i oni su mu izašli u susret - stavili su ga na transfer listu, a u klub su doveli perspektivnog Francuza Delea.

Ospina nije uspeo da se dogovori oko uslova sa Fenerbahčeom, kraj transfer roka se bližio i on je ostao u Nici, ali je bio prinuđen da sedne na klupu.

Mnogi bi tada potpuno klonuli duhom, ali ne i Kolumbijac. Radio je kao nikada pre, ponovo se nametnuo posle nekoliko slabijih mečeva Delea i došao u izbor za najboljeg golmana Francuske.

Sada dolazi u Arsenal, a sve ovo govori da Venger dovodi pravog borca, koji će biti pravi konkurent Ščešnom. Mnogi navijači Arsenala smatraju da Poljak može da bude jedan od najboljih golmana na svetu, i da je možda i glupo dovoditi ovako solidnog golmana da mu greje klupu.

Ipak, upravo karakter Ospine će naterati Ščešnog da radi najjače što može i možda mu i pomogne da dostigne te visine koje mu predviđaju. Ili će "položiti oružje" pred upornim Kolumbijcem, a Arsenal će u svakom slučaju biti na dobitku...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke