Ko će prekinuti Liverpulovu seriju nepobedivosti?

Autor: Boban Filipović
četvrtak 05.03.2015.
00:01
Izvor: Sportske.net

'Redsi' su jedina neporažena ekipa u Premijer ligi u 2015. godini, od mogućih 27 bodova osvojili su 23!

Beta/AP Photo/Peter Byrne, PA Wire
Beta/AP Photo/Peter Byrne, PA Wire

Povezane vesti

Četa Brendana Rodžersa je poslednji put izgubila u domaćem prvenstvu 14. decembra prošle godine, kada je na 'Old Trafordu' ubeldjivo poražena od najvećeg rivala Mančester Juanjteda (3:0).

Od tog trenutka ne zna za neuspeh, ako računamo samo utakmice Premijer lige.

Nakon pomenutog poraza od 'Đavola', Liverpul je do kraja 2014. godine remizirao sa Arsenalom kod kuće (bilo je 2:2, Škrtel je doneo bod u poslednjim trenucima, premda su 'Redsi' bili znantno bolji tim na terenu) i odneo ceo plen iz Barnlija (0:1).

Večeras je upravo Barnli pao na 'Enfild Roudu', a između dve pobede nad ovom ekipom, aktuelni vicešampion Engleske je zabeležio sedam pobeda i dva remija!

Jedini koji su uspeli da ostanu neporaženi u duelima sa 'Redsima' u 2014. godini su fenejraš Lester na 'Enfildu' (2:2) i Everton u gradskom derbiju na 'Gudison Parku' (0:0).

Godina je počela ubedljivom pobedom nad Svonsijem na svom bunjištu (4:1), a timovi koji su pognutih glava napuštale teren nakon duela sa Liverpulom su Sanderlend (0:1), Aston Vila (0:2) i Sautempton (0:2) kao domaćini, te Vest Hem (2:0), Totenhem (3:2) i Mančester Siti (2:1) kao gosti.

Zanimljivo, od devet utakmica ove godine, 'Redsi' na šest nisu primili gol. Svaki put je među stativama stajao Simon Minjole, Belgijanac koji je bio česta meta kritičara jesenas.

Liverpul u sledećem kolu gostuje Svonsiju na 'Libertiju', potom mu dolazi Mančester Junajted, onda sledi gostovanje Arsenalu...

Očekujete li poraz Rodžersove ekipe na nekoj od ovih utakmica?


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke