Klop više ne može, napušta Dortmund!

Autor: Miloš Marković
sreda 15.04.2015.
11:27
Izvor: Sportske.net

Jirgen Klop ne može više da se nosi sa pritiskom, najavljuje odlazak!

Beta/AP Photo/Frank Augstein
Beta/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Iscrpljujuća sezona iznurila je harizmatičnog trenera koji je zamolio rukovodstvo kluba da ranije nego što ugovor nalaže prekinu saradnju.

Kako ekskluzivno prenosi Bild, Jirgen Klop je zatražio prekid saradnje sa svojim klubom na kraju sezone, nakon sedam godina provedenih na Signal Iduna Parku, popularnom Vestfalen stadionu.

Pomenuti izvor tvrdi da je glavni razlog umor i razočaranje nakon sezone u kojoj je imao velikih problema i u kojoj je njegov tim izneverio očekivanja javnosti i navijača. Ipak, iza čitave priče moglo bi da se krije i interesovanje velikih evropskih klubova.

Naime, ovakva vest o odlasku iz Dortmunda momentalno je pokrenula spekulacije i povezivanja sa klubovima koji su u procesu traženja novih trenera.

Pre svega, u prvi plan je iskočio Mančester siti, aktuelni šampion Engleske koji aktivno traži zamenu za Manuela Pelegrinija, Klop se takođe već neko vreme navodi kao naslednik Arsena Vengera, koliko god ovakav scenario u ovom trenutku delovao nemoguće, naročito nakon dobre serije londonskog tima koji se i dalje bori za titulom u Engleskoj.

Inače, Klop iza sebe ima uspešnu saradnju sa Milionerima, koje je tokom sedam godina vratio na stare staze uspeha, sa Dortmundom osvojio tri trofeja: dve titule Bundeslige, Kup Nemačke, igrao finale Lige šampiona.

Kao naslednik Klopa na klupi Dortmunda već sada se napominje Tomas Tušel, nemačko stručnjak kome je navodno već prezentovan četvorogodišnji ugovor vredan 20 miliona evra.

Ostaje da se vidi kako će ova odluka Jirgena Klopa odraziti na ekipu, naročito na fudbalere koji se već neko vreme takođe dovode u vezu sa odlaskom. Pre svega, misli se na Rojsa, Humelsa, pa i Nevena Subotića.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke