Klop šokiran napadom u Dortmundu: "Plašio sam se za svoje prijatelje"

Autor: Beta Beta
četvrtak 13.04.2017.
18:01
Izvor: Beta

Trener Liverpula Jirgen Klop rekao je danas da je šokiran bombaškim napadom na fudbalere njegovog bivšeg tima Borusije Dortmund, kao i da je bio jako zabrinut i uplašen za svoje prijatelje.

Beta/Andrew Matthews/PA via AP
Beta/Andrew Matthews/PA via AP

Povezane vesti

Klupski autobus Borusije pogođen je sa tri eksplozije dok se spremao da krene na meč sa Monakom u Ligi šampiona. Defanzivcu Marku Bartri je slomljen zglob ruke. Mnogi od sadašnjih igrača bili su u klubu koji je Klop vodio sedam godina.

"Ne mislim da su stvari koje pričam preterano važne. Znate i sami da mi je bilo teško, jer ne znam ni sam koliko puta sam bio u timskom hotelu u Dortmundu. Tačno poznajem put. Mnogi moji prijatelji bili su u autobusu. Stvarno sam bio zabrinut i uplašen za njih", rekao je Klop novinarima u Liverpulu, a preneli su engleski mediji.

Nemački trener kazao je da nije zvao ljude iz kluba jer nije želeo da im smeta.

"U početku sam osetio blago olakšanje, a onda sam posle, kako su informacije dolazile, shvatio koliko je to ozbiljno bilo. Bio sam u kontaktu sa mnogo ljudi, ali nisam hteo njih da opterećujem mojim glupim pitanjima. Čekao sam informacije kao i ostatak sveta", rekao je Klop.

Taj četvrtfinalni duel odložen je za sredu, dan kasnije, a Klopov naslednik Tomas Tuhel oštro je kritikovao odluku da se meč odigra bez konsultacija sa timom. Borusija je izgubila od Monaka 2:3.

"Mogu 100 odsto da razumem obe strane. Bilo je teško pronaći drugi datum, ali mislim i da bi svako razumeo da nisu mogli da igraju. Bio sam stvarno ponosan na Borusiju Dortmund. Probali su da daju sve od sebe. Video sam lica mojih bivših igrača i video sam im šok u očima i to je bilo stvarno, stvarno teško", rekao je Klop.

On je kazao da bi odluka o igranju bila drugačija da su ljudi koji su je doneli bili u autobusu.

"Ako niste bili u autobusu, ne možete tačno zamisliti kako je to", rekao je Klop.

On je na kraju rekao da je isti kao i svi ljubitelji fudbala na svetu, kao i da mora da se nastavi sa igranjem.

"Ja sam kao i svaki drugi ljubitelj fudbala na svetu. Jedina razlika je što ih ja lično sve poznajem. Gledam na to kao i svi ostali što gledaju na to. Moramo da nastavimo dalje. Hoćemo i možemo. Možemo se koncentrisati na fudbal i trening", rekao je Klop.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Golzalo Higuain
Thursday, 13.04.2017
22:10

kakve su ovo kukavice, uh muka.mi je od ovih gluposti. boje se male bombice ccc autobus ojacan ko tenk, dupla stakla ima, trebala bi profesionalna prava vojna bomba ccc

avatar
Red Demon
Thursday, 13.04.2017
23:28

Video bi tebe da ti bace bombu pod prozor junacino.