Klop je samokritičan: "Ja sam kriv za neuspeh!"

Autor: Janko Glavonjić
subota 04.10.2014.
22:47
Izvor: Sportske.net

Posle još jednog razočaravajućeg rezultata, i praktično opraštanja od borbe za titulu već na startu, trener Dortmunda Jirgen Klop bio je samokritičan i istakao da je isključivo on kriv za neuspeh!

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Jirgen Klop je rekao da je on kriv za neuspeh u Bundesligi. Nemački stručnjak je zaštitio svoj tim i postavio sebe u prvi plan, tako da ako ima udaraca koje treba da primi, on će to stoički podneti umesto svog tima.

"Ja sam kriv. Ja spremam utakmice, ja motivišem momke. Ja im kažem kako želim da igraju. Prihvatam punu odgovornost za ove rezultate", rekao je Klop.

Trener Borusije smatra da tim ne može još da nađe pravi ritam zbog mnogih promena u timu, povreda, koje izbacuju iz koloseka.

"Ne možemo da se sastavimo i da odigramo par mečeva uzastopno u bar sličnom sastavu. Mnogi se vraćaju iz povrede, mnogi su roviti. Igrački, ne možemo da držimo loptu kao što želimo, nemamo samopouzdanja zbog prethodnih rezultata. To naši protivnici osećaju", smatra Klop.

Ipak, Nemac je optimista kada se radi o nastavku sezone.

"Zaostajemo puno, ali to mora da nas motiviše da budemo savršeni. Treba da ostavimo sve iza sebe, i sada krenemo da trčimo uzbrdo. Ja verujem u ovaj tim i moje igrače i nećemo odustati od naših ciljeva i našeg stila", istakao je Klop.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke