Klop: "Da se još jednom provozam busom, pa idem"

Autor: Miloš Marković
sreda 15.04.2015.
14:01
Izvor: Sportske.net

Potvrđene su spekulacije, Klop odlazi iz Dortmunda.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Vesti koje je najavio Bild potvrđene su na konferenciji za medije koja je počela u 13.30.

Borusija Dortmund počinje potragu za novim trenerom, Jirgen Klop na kraju sezone napušta Milionere. Harizmatični Nemac će na kraju godine napustiti kormilo kluba za kojim je proveo sedam uspešnih godina, ispisao uspešne stranice novije istorije Borusije Dortmund.

Kako je potvrđeno na današnjoj konferenciji za medije, razlozi rastanka su ljudske prirode.

„Oduvek sam govorio da ću otići u trenutku kada osetim da više nisam pravi čovek za klupu ovog izvanrednog kluba. Odabrao sam da odluku saopštim sada jer smo prošle godine imali informacije u vezi sa pojedinim igračima koje su donete kasno i nije bilo vremena za reagovanje.“

„Zaista smatram da je odluka o rastanku ispravna. Ovaj klub zaslužuje da ga vodi savršeno odgovarajući trener.“, rekao je Klop, koji je negirao spekulacije da bi mogao da ode na jednogodišnji odmor.

„Nisam umoran, iako tako možda izgledam.“

„Nisam se ni sa kim dogovorio, nisam potpisao ugovor ni sa kim i nemam plan da odmaram naredne godine. Ima poslednju želju kao trener Dortmunda, a to je da obezbedimo što bolju poziciju na tabeli i da se još jednom provozam klupskim busom po trgu.“, rekao je Klop.

Harizmatični trener će zauvek biti upamćen u Dortmundu, kako je danas još jednom istakao, nema nikakvih problema ni sa jednim fudbalerom kluba.

„Nemam problema sa igračima. Borusiji treba novi trener, ovo je vreme kada se donose odluke za novu sezonu i kada počinje planiranje, zato je odluka o budućnosti morala biti doneta sada. Pred nama je još posla, koncentrišemo se na fudbal. Ovaj klub zaslužuje da ispuni svoj potencijal. Odluku još nisam lično preneo igračima, sa njima ću razgovarati što pre moguće.“, istakao je Klop.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke