Klinsman završio sa reprezentacijom SAD!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 21.11.2016.
21:25
Izvor: Sportske.net

Kako prenose mediji u Sjedinjenim Državama, Jirgen Klinsman više nije selektor njihove fudbalske reprezentacije.

Beta/AP Photo/Moises Castillo
Beta/AP Photo/Moises Castillo

Povezane vesti

Nemački strateg otpušten je sa mesta selektora reprezentacije SAD, samo nedelju dana nakon neočekivanog i blamantnog poraza od Kostarike koji bi mogao direktno da utiče na šanse ove fudbalske selekcije za plasman na predstojeći Mundijal u Rusiji.

Još uvek nije obelodanjeno ko će naslediti Klinsmana, pretpostavlja se da je glavni kandidat bivši selektor Brus Arena.

Prema medijima u SAD, Klinsmanov otkaz nije iznenađenje, kako je njegova selekcija pretrpela dva teška poraza na startu finalne runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Najpre su doživeli poraz od Meksika u derbiju, što je bio prvi poraz SAD na svom terenu u okviru kvalifikacija za prenstvo sveta u poslednjih 15 godina. Potom je usledio debakl na gostovanju Kostariki, poraženi su tada Amerikanci sa čak 4:0, a u tom susretu su Klinsmanovi izabranici delovali "krajnje nezainteresovano, bez imalo duha i želje za pobedom", navode mediji u SAD.

Klinsman je na klupi Sjedinjenih Država od 2011. godine, vodio ih je na minuli svetski šampionat u Brazilu, ali je bio osporavan u medijima zbog izjave da SAD nikako ne može da osvoji prvenstvo sveta, kao i zbog odluke da na minulu smotru najboljih selekcija sveta ne povede veterana Lendona Donovana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke