Klinci se boje Murinja?

Autor: Vladimir Stojanović
subota 12.03.2016.
11:34
Izvor: Sportske.net

Problem je u onome što je "Posebni" ostavio iza sebe.

BETA/AP Photo/Matt Dunham
BETA/AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

Da li voljom ili zbog velikog broja povreda, Luj Van Gal je pružio šansu igračima iz omladinskog pogona kluba. Njih 14 je ukupno pod Holanđaninom debitovalo za klub, a najavljena promena na klupi narednog leta je mnoge zabrinula.

U svom drugom mandatu u Čelsiju, za dve i po godine Murinjo je potpuno zapostavio mlade igrače, potrošio više od 300 miliona na pojačanja (prodao i one koji mu nisu bili po volji) ali je fudbalska škola kao i oni koji su bili na kaljenju u Viteseu bila u drugom planu.

Sada se postavlja pitanje šta klub želi?

Junajted je postavio Nikija Bata za glavnom u fudbalskoj školi, žele da ožive produkciju igrača i da forsiraju svoje talente, ali Murinjo je poznat po tome što nema strpljenja za mlade.

Navodno će ga klub ohrabriti da nastavi sa Van Galovom politikom promocije mlađih igrača, ali Portugalac će teško to prihvatiti.

Zbog toga bi dosta fudbalera koji su ove sezone dobili šansu moglo sledeće godine na pozajmice, sa kojih se retko vraćaju...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KOLE RED DEVIL
Saturday, 12.03.2016
18:51

Idealno rešenje je poketino i tu nema sta da je nejasno a onog wudworda odma otpustiti slepac nas je i spustio ovako nisko da nije njega van gal bi već bio bivsi

avatar
Steph22
Saturday, 12.03.2016
17:06

Mislim da je van Gal dao sansu mladim igracima zbog silnih povreda, takodje smatram da mladi igraci ne bi uopste dobijali sansu da povreda nije bilo. Murinjo nije ni preuzeo tim, a novine pisu sta ce on da radi.

avatar
The KING(guapo)
Saturday, 12.03.2016
15:13

Od toga nema nista,Celzi ima najjacu omladinsku skolu na ostrvu,sve moguce su osvojili u zadnjih 5-6 godina pa niko kod njega nije dobio sansu.

avatar
cholic
Saturday, 12.03.2016
16:58

A imamo i filijale u kojima se igraci dokazuju.

avatar
mrancic
Saturday, 12.03.2016
18:14

Znas ko je prvi na tabeli U 21?Sanderlend!

avatar
Андер Ерера
Saturday, 12.03.2016
15:01

Jedina stvar u kojoj se može uživati što se tiče Junajteda trenutno je gledanje igrače iz akademije kako dobijaju redovno šansu. Međutim,zaboravlja se da je u ranom dijelu sezone, tamo početkom septembra, Van Gal dok je imao sve igrače na raspolaganju, oni nisu dobijali šansu i ne vjerujem da je iko od njih igrao, MekNer je bio na klupi.nVarela nije bio ni blizu prve postave prije 3,4 mjeseca, zbog svih silnih povreda na desnom beku dobio je šansu. Pereiru su svi željeli da vide na terenu u prvom dijelu sezone, on je igrao samo u liga kupu kad je dao gol iz slobodnjaka.nSvaka mu svejedno čast što nije kupovao u januaru već dao ovim igračima šansu, ali nažalost u modernom fudbalu mladi ne dobijaju prilike, mada bi Junajted trebao gledati ubuduće da makar 2,3 mlada igrača iz akademije budu u i oko ekipe, oni najkvalitetniji i najtalentovaniji.

avatar
A.Shevchenko 7
Saturday, 12.03.2016
14:36

Murinjo nije potrosio 300 mil jer je pokrio to prodajom gomilom igraca.

avatar
Nani
Saturday, 12.03.2016
14:22

realno junajted ima dobre klince, samo im treba malo vise igre i bice dobri..dzekson, shaw, marsijal, lingard svi su jako mladi a veliku perspektivu imaju..pa na kraju je bolje forsirati mcnera na stoperu nego blinda koji ne zna gde je na stoperu..

avatar
Enciklopedija
Saturday, 12.03.2016
13:44

Murinjo ako ne uzme Man,sto ja licno i ne bih voleo zbog stila igre,on je zavrsio trenersku karijeru...Nece imati koga da vodi,u Italiju da se vraca nece u Inter sigurno bez novca su,i samo njih bih tamo i vodio..U Spaniji isto za Real,i sam je izjavio da se ne bi vratio,U Engleskoj je provaljen njegov stil igre radjene su razne analize i statistike,i provaljen je sa njegovom obranom i kontrama...Man ga na karju nece ni uzeti za trenere..Morace ispocetka negde da krene sa skroz novom filozofijom,

avatar
mrancic
Saturday, 12.03.2016
13:06

Treba forsirati klince i igrati kao protiv Liverpula. Svi ostali su ludi i kupujju Levandovskog, Gundogana, Rojsa, Gecea. Ne volim Murinja ali zar nije vec dosadno pricati da UTD mora da se uklopi u nove puteve savremenog fudbala. A i bice mesta i za mlade. Od ovih bedevija u UTD svaki dobar trener ostavio bi samo par igraca. A mladi moraju odmah da se izbore igrama u startnoj postavi. Ne kao Depaj pa i ne kao Vilson i Pereira. Jos koliko godina posle ovog potopa i sramote UTD treba da strahuje koliko golova ce mu dati Vest Hem, prosecni Liverpul ili Votford, Svonsi...

avatar
John Cena
Saturday, 12.03.2016
12:51

Mozda ce imati bolje rezultate od Van Gala ali Murinjo stvarno se ni ne trudi da ubaci nekog klinca ili da mu da sansu. Od napravi tim za 200-300mil i odmah napada titulu. To mu daje rezultate normalno, ali uopste ne misli na buducnost kluba, ti klinci bi mogli da igraju kasnije a i normalno je da ce oni da ginu za svoj klub, a ne neko drugi koga dovedes za 50mil

avatar
mrancic
Saturday, 12.03.2016
13:16

Koliko klinaca iz podmlatka Barse, Reala, atletika, Sitija, Bajerna, PSZ-a igra u startnoj postavi ovib timova? Ajde da se zanosimo da ce se pojaviti Bekam, Gigs, Skolz, Nevil opet i razbiti u PL! U PL znam samo jedan tim koji je upotrebio dva mlada igraca koji su odlicni starteri :Den Ali, Kejn.

avatar
cholic
Saturday, 12.03.2016
17:07

Ali su doveli, nije on iz njihove skole

avatar
JC\'90
Saturday, 12.03.2016
15:48

Mislim da gresis. Iz barsine skole su u poslednjih 10 godina izasli Mesi, Fabregas,Pike,Pedro,Bellarin, Buskec, Denis Suarez, Tello svi su to igraci koji imaju karijeru od ovih mladjih Munir,Sandro, Samper ce dobiti sansu siguran sam. Iz Reala Morata,Hese,Karvahal i jos neki mladi igraci na pozajmicama. A iz Mancestera bas nista kvalitetno, steta.

avatar
JC\'90
Saturday, 12.03.2016
14:17

Lepo receno. Mancester je veliki klub i treba forsirati igrace iz njihove skole. Takodje treba i kupovati,ali se ne treba razbacivati i davati za neke klince 50 i vise miliona,kada imaju igrace iz njihove skole. Ako daju tolke pare neka kupe vec formirana igrace