Kinezi "izdali"! Milanu 0 evra za prelazni rok!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 07.12.2016.
09:45
Izvor: Sportske.net

Sve je odloženo i u magli, neverovatno je da je tim koji je dosta toga uradio ove jeseni neće dobiti zasluženi tretman!

Beta/Fabio Muzzi /ANSA via AP
Beta/Fabio Muzzi /ANSA via AP

Povezane vesti

Šta se zapravo desilo?

Ono što je trebalo da bude završeno 12. decembra biće ponovo odloženo. Kinezi će navodno uplatiti novu tranšu, ali nisu obezbedili kompletan novac, pa se sve pomera za kraj februara.

Sve liči na haos, prelazni rok u januaru biće odrađen bez novca. Uz to, obe strane, i ona odlazeća i potencijalno novi vlasnici moraće da aminuju svaki transfer.

Za početak, budžet je 0 evra.

Dakle, da bi klub mogao da dovede nekog igrača, osim saglasnosti upletenih strana, potrebno je da prodaju nekoga. Za sada su oči uprte u Karlosa Baku, naime, Kolumbijac je sada u drugom planu, Lapadula je karta na koju igra Montela.

"Rosoneri" se nadaju da će PSŽ platiti 25 miliona evra kako bi Baku ponovo spojio sa nekadašnjim trenerom iz Sevilje, Emerijem, što bi Galijaniju omogućilo da dovede pojačanja za juriš na ligu šampiona.

Montela je jasan, on traži pre svega Badelja iz Fiorentine kako bi pojačao vezni red jer se Montolivo sporo oporavlja.

Od ostalih, pored Bake, mogu da idu Sosa, Luiz Adrijano, Honda, Vanđoni i Rodrigo Eli, igrači sa margine.

Ali, realno, januar nije vreme za neke veće transfere, niti bi ovi igrači mogli da donesu neki veći novac.

Japanac je bio na meti nekih kineskih klubova, ali on ne želi da ide, a što se Brazilca iz Šahtjora tiče, Luiz Adrijano nema nikakve ponude.

Neko možda ode na pozajmicu, ali to nije novac, već odlaganje stvari i u Milanovu kasu neće uneti ništa.

Ako tako posmatramo stvari, bez pojačanja, Montela smatra da će Milan teško u top 3. Videli su se limiti i protiv Krotonea, ispit je za vikend u Rimu protiv ekipe koja je projektovana da napadne "Skudeto". O Juventusu da i ne pričamo, a Milan bez pravih pojačanja, makar na dve ili tri pozicije u timu svakako neće biti konkurentan na proleće.

"Korijere delo Sport" piše da bi čitava situacija, uz par poraza mogla tim da uvede u haos i slobodni pad. Istina je i da su neki rezultati Milana bili bolji od igara, ali istina je i da su ih sekunde delile od pobede u "Derbiju dela Madonina".

U svakom slučaju, navijači iščekuju rasplet, ali bi klub mogao zvanično da saopšti danas da se sve odlaže za proleće....

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

21 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 07.12.2016
16:07

Ipak 13-og, u pravu sam:-D

avatar
Wednesday, 07.12.2016
16:03

Jeste li vi sigurni da ipak necemo imati 100 miliona evra na zimu? The agreement includes the payment of another €100M deposit by Sino-Europe Sports to Fininvest by December 12.

avatar
Wednesday, 07.12.2016
15:08

MILAN NEWS – La notizia era nell’aria ma adesso è anche ufficiale; con un comunicato congiunto firmato da Fininvest e da Sino-Europe Sports è stato definitivamente spostato al nuovo anno il closing Milan con la cordata cinese, viste le note problematiche sulle autorizzazioni finanziarie necessarie per chiudere l’affare.nnNel comunicato si legge che la proroga per il closing slitta al 2017, con nuova scadenza segnata al prossimo 3 marzo. Dunque quasi tre mesi concessi al consorzio guidato da Yonghong Li per poter ottenere permessi e garanzie economiche e finalmente firmare le carte del passaggio di proprietà del Milan. Diventa dunque ufficiale anche la permanenza durante la sessione di mercato di gennaio dell’attuale dirigenza, guidata da Silvio Berlusconi e Adriano Galliani.nnInoltre nel comunicato si legge che entro lunedì prossimo 12 dicembre Sino-Europe dovrà far pervenire nelle casse Fininvest una nuova caparra stimata ad ulteriori 100 milioni di euro, stessa cifra già versata in estate come prima garanzia da parte della cordata asiatica.nnCessione Milan: comunicato ufficiale Fininvest-Sino EuropenDi seguito il comunicato intero diramato in questi minuti: “Fininvest e Sino-Europe Sports hanno raggiunto un accordo che proroga al 3 marzo 2017 il termine entro il quale realizzare il closing relativo alla compravendita della partecipazione detenuta dalla stessa Fininvest nell’AC Milan.nnL’accordo, approvato dal Consiglio di Amministrazione di Fininvest riunitosi successivamente, prevede che entro il 12 dicembre Sino-Europe Sports accrediti a Fininvest un’ulteriore caparra di 100 milioni di Euro, dopo i 100 milioni di Euro già versati alla firma del contratto di compravendita.nnL’intesa sulla proroga, che era stata richiesta da SES, ribadisce che le modalità di gestione delle attività dell’AC Milan fino alla data del closing continueranno a basarsi sul principio di condivisione delle scelte”.

avatar
Wednesday, 07.12.2016
15:07

Ipak do 12-og, u pravu si.

avatar
Wednesday, 07.12.2016
15:06

Fininvest and Sino Europe Sports announce they've reached agreement to postpone the closing of the Milan sale deal to March 3. The agreement includes the payment of another €100M deposit by Sino-Europe Sports to Fininvest by December 12. The agreement on the extension, which was requested by Sino-Europe Sports, states that decisions to be shared between both parties till date of closing.

avatar
lol
Wednesday, 07.12.2016
14:22

Steta je samo da se prokocka ova sezona gde imamo sansu da odemo u evropu.Da je kao predhodnih godina pa i da razumem sto nece da ulazu u januaru ali mislim da bi im se ispalatilo da grunu nekih 50tak miliona i dovedu bar jednog kvalitetnog igraca sredine terena i stopera.Aliii sacekajmo konacnu odluku,novine ko novine moraju da pisu (laz ili istinu) tako da bez pritiska u sledecim vaznim utakmicama (Roma,Atalanta,Juve u super kupu) valjda tako redosled ide.

avatar
Wednesday, 07.12.2016
15:07

Nije laz, sve je odlozeno za treci mart...

avatar
Joey Barton
Wednesday, 07.12.2016
13:24

Pa dobro, to je normalno kad sve nije zavrseno. Barem bi mogli da dovedu nekog na pozajmicu, ili na odlozeno placanje, ali Baku ne smeju da prodaju, barem ne za ove male pare. Ipak nam je najbolji igrac i zvezda tima.

avatar
Wednesday, 07.12.2016
14:04

Za koje male pare, 25 miliona je maksimum koji mi mozemo da dobijemo za njega!

avatar
mak_juventino
Wednesday, 07.12.2016
13:00

Neka ostane Berluskoni ! Nikakve kineze

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Wednesday, 07.12.2016
11:53

oko Milana bar nikad nije dosadno

avatar
chaki
Wednesday, 07.12.2016
11:43

Eto ti ga sad...

avatar
Samo Barsa
Wednesday, 07.12.2016
11:38

Dok je Juventusa, Milan je nemocan u ligi.

avatar
Butcher_of_Blaviken
Wednesday, 07.12.2016
11:35

Ако је ово истина онда треба баталити ове Кинезе, они очигледно немају пара. Продаја је договорена још летос а данас је 7. децембар, посао није финализован, још спомињу фебруар. Два прелазна рока бачена низ воду. Не могу да верујем да један Милан не може наћи озбиљног купца.

avatar
Wednesday, 07.12.2016
11:13

O, da, o juventusu da i ne pricamo, ipak je to gigantina od kluba koji nije samo za domacu upotrebu i koji je u poslednjih pet sezona dva puta bio prvak Evrope i jednom igrao finale koje je volsebno izgubio (bilo jednom samo i vise nikad), a uz to jednom uskracen za produzetke u polufinalu i jos jednom pre toga (i pre one tragedije u finalu) takodje volsebno ispao od ekipe koju je potukao u prvoj utakmici pravom rapsodijom na terenu, od tima koji je razorio na Riazoru cak 4-0 samo jednu jedinu sezonu pre tog (slobodno mogu da napisem) pravog debakla u 1/4. Ej, cekajte malo, da nisam ja nesto tu pomesao kanda, da li i dalje pricamo o juventusu?:)

avatar
Marchisio8
Wednesday, 07.12.2016
14:13

... каравани пролазе.

avatar
Wednesday, 07.12.2016
17:53

Vetar nosi, a ti po nosu...

avatar
juventino
Wednesday, 07.12.2016
11:07

Hahahaha nemojte se ljutiti milanisti al smiješno mi:D

avatar
Wednesday, 07.12.2016
10:57

Nije 12. nego 13. februara, Luiz Adriano nije u prvom planu, ali isto tako sasvim sigurno nije ni igrac sa margine, u zimskom prelaznom roku bas ume da bude veoma zanimljivih transfera u Italiji i Engleskoj (ranije je to bilo i u Rusiji, ne znam kako sad stvari stoje od promene sistema), rekao bih da je tu poprilicno zivlja situacija nego u Spaniji i Nemackoj. Na kraju, to sto si napisao za kraj februara je mozda cak i na pocetku februara, ali nista ne bi promenilo i da tada uplate, bice prekasno da se bilo sta uradi. Treba prodati Elija (njega mozda samo i pozajmiti), Polija, Hondu, Nianga, Sosa je tek dosao i ne moze mnogo za njega da se dobije, a ako ne dodju pojacanja, imacemo ozbiljan problem sa brojem igraca (kakvi god da su i na sta god da lice njihove partije) potrebnih da adekvatno iznesu prolece. Ako ne bude pojacanja, neka ostane i Abate, ali to me uopste ne raduje, a Montela ce verovatno ostaviti i Polija i Nianga, ispada da jedino KH tu leti jer se ne uklapa u zamisli, a cak ni sad ne zeli da ode, tolika je on pijavica.

avatar
CURVA SUD
Wednesday, 07.12.2016
10:55

Netačne informacije totalno jer su 100 miliona kapare legli na Milanov račun još u Septembru a zbog ovog odlaganja će leći još 100 mil u narednih 5-6 dana. Da pojasnim, tih 200 mil je kapara koja ako ne dođe do konačne kupovine ostaje klubu a a ko dođe do konačne kupovine uračunavaće se u onih obaveznih 500 mil koje su kinezi obavezni da ulože u prelazni rok u naredne 4 godine. Dakle u svakom slučaju para ima, i Galijani će u dogovoru sa kinezima imati čime da dovodi pojačanja u januaru. Takođe, odlaskom Sose, Luiz Adrijana, Honde, Vanđonija i Rodrigo Elija, (možda i Bacce) će dodatno popuniti kasu...

avatar
LavJasin
Wednesday, 07.12.2016
10:47

Oni koji prate, uveliko znaju da novac stize tek 1. februara