Kiksevi Arsenala i Liverpula!

Autor: Janko Glavonjić
subota 06.12.2014.
17:55
Izvor: Sportske.net

Ni Arsenal ni Liverpul, ali ni Totenhem nisu došli do trijumfa na današnjim mečevima, jako loše popodne za velike timove u Premijer ligi.

Beta/AP Photo/Rui Vieira
Beta/AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

Već u 19. sekundi Stouk je poveo. Krauč je postigao gol posle velike gužve u šesnaestercu gostiju, i loše reakcije Čembersa.

Odmah na početku meča se videlo da je odluka Vengera da sastavi ovakvu defanzivnu četvorku potpuno sumanuta. Naime, Monreal, Mertezaker, Čembers i Belerin nikada nisu igrali zajedno, a povrh svega, niko nije igrao na poziciji na kojoj obično igra!

Mertezaker nije igrao na štoperskoj strani koja mu inače odgovara, Čembers je prethodnih nekoliko nedelja igrao na poziciji desnog beka, Monreal je igrao štopera, a Belerin je neiskusan i čini se, ipak nedovoljno kvalitetan za ovaj sastav.

Stouk je brzo uspeo da potpuno iskoristi takvu odbranu, brzo je postigao i drugi, pa i treći gol.

I posle drugog gola koji je postigao Krkić u 35. minutu se videlo kako niko ne zna šta pokriva, praktično se Stouk ušetao u gol, a i treći gol je bio sličan, kada je Arsenal zaista početnički branio korner i omogućio Voltersu da iz neposredne blizine savlada Martineza.

Odmah na startu drugog poluvremena Velbek je zamenio Belerina, a nešto kasnije i Podolski Žirua i to je pokrenulo Arsenal. Sančez je u 57. minutu pogodio stativu posle sjajnog solo prodora, a nakon toga je Diuf oborio Flaminija u šesnaestercu i sudio je dosudio penal za Arsenal.

Siguran sa bele tačke bio je Kasorla. Arsenalu je to dalo krila, odmah nakon toga je i Remzi postigao gol na asistenciju Aleksisa, i ostalo je još 20 minuta za Arsenalov potpuni preokret.

Ipak, u 78. minutu je Čembers dobio drugi žuti karton što je preseklo Arsenal, do kraja meča domaći nisu imali većih prilika i domaći su došli do velike pobede.

Liverpul je očekivao laku pobedu protiv Sanderlenda, ali su domaći navijači umesto toga gledali jako dosadnu i nesadržajnu utakmicu, sa minimalnom i jalovom terenskom inicijativom Liverpula.

U prvom poluvremenu zaista nije bilo ničeg vrednog pomena, par šuteva iz daljine i loše završenih akcija na obe strane. Prvi su do ozbiljne prilike došli gosti preko Vikama, koji je bio za malo neprecizan u 54. minutu.

Kutinjo je propustio najbolju priliku za Liverpul u 78. minutu, kada je možda i previše oklevao sa šutom, Pantilimon ga je lepo pročitao i odbranio njegov udarac.

Marković je dobio priliku u finišu meča, ali nije se našao u izglednim šansama.

Ni strelci na mečevima Hal - Vest Brom i Totenhem - Kristal Palas nisu bili raspoloženi, obe utakmice su završene rezultatom 0:0, dok je KPR zabeležio važnu pobedu protiv Barnlija sa 2:0, golove su postigli Fer i Ostin.

Golove možete videti OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
disqus_uDa4U056Zy
Saturday, 06.12.2014
18:58

Ne postoji ekipa dovoljno losa da izgubi u nizu od Liverpula,Junajteda u Arsenala...ne postoji.