Kasiljas: ''Penzija nije daleko''

Autor: Aleksandar Vučković
ponedeljak 28.03.2016.
14:03
Izvor: Sportske.net

Španski golman Iker Kasiljas priznao je da je "sve bliži" penzionisanju iz nacionalnog tima, ali je odbio da da tačan datum.

BETA/AP Photo/Paulo Duarte
BETA/AP Photo/Paulo Duarte

Povezane vesti

Nakon odlaska iz Real Madrida, Kasiljas sa Portom provodi promenljivu prvu sezonu, dok je za reprezentaciju Španije na meču protiv Rumunije proveo svih 90 minuta na terenu, čime je Visente del Boske pokazao da još računa na njegove usluge.

Kasiljasu je ovo bio 166. nastup za nacionalni tim, čime je izjednačio rekord u toj kategoriji na starom kontinentu.

"Zadovoljstvo mi je i čast što sam zaslužio ovih 166 nastupa i što sam postao igrač sa najviše nastupa za neku evropsku reprezentaciju", rekao je Kasiljas svojim fanovima preko uživog prenosa na Fejsbuku.

"Iskusio sam tokom godina lepe i ružne trenutke, ali držaću se onih lepih."

"Moja (reprezentativna) penzija se bliži. Jasno je da vreme teče svima i ja nisam izuzetak, ali sam i dalje entuzijastičan i volim da igram sa ovom ekipom punom mladih momaka."

"Ne znam da li je ovo moja poslednja godina sa reprezentacijom. Razmišljam samo o tome kako da uživam svakog dana."

"Niko ne voli kritike, naročito negativne, ali moraš da naučiš da živiš sa tim jer svi se mi nalazimo u središtu oluje."

"Cilj Španije je odbrana titule. Mi smo aktuelni šampioni, ali to neće biti lako jer će svaki tim želeti da nas pobedi i mi smo uzbuđeni zbog toga."

O svom pozivu u reprezentaciju za Euro 2016, Kasiljas kaže: "Del Boske će pozvati 23 igrača za koje smatra da su najbolji."

"Serhio Riko je sjajan golman koji dobro radi i dobiće šansu u nacionalnom timu."

"Nekoliko godina sa uspehom je nastupao za Sevilju, gde je imao Betoa kao jaku konkurenciju."

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke