Kasiljas kao nekad, Porto slavio protiv Benfike u Lisabonu!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 12.02.2016.
23:24
Izvor: Sportske.net

Velika pobeda ekipe Porta u velikom portugalskom derbiju protiv Benfike u Lisabonu.

Beta
Beta

Povezane vesti

Benfika je danas bila bolji tim od Porta, ali je fenomenalni Iker Kasiljas pokazao da nije za staro gvožđe, podsetio nas je na najlepše trenutke njegove karijere i danas je bio najzsalužniji za novu pobedu Porta.

Ipak, Benfika je prva došla do prednosti od 1:0. Dosta pominjani Renato Sančez na našem portalu proigrao je sjajno Kostasa Mitroglua kome nije bilo toliko teško da savlada Ikera Kasiljasa. igrao se 18. minut.


Samo deset minuta je trajala radost domaćih. Loptu je u 28. minutu na nekih 20 metara od gola primio Erera, uputio je fantastičan udarac ka golu Cesara i pogodio je za 1:1.

Imala je Benfika nekoliko dobrih situacija i akcija u prvom poluvremenu i nakon ovog gola, ali je odbrana Porta na čelu sa Ikerom Kasiljasom nekako izašla na kraj sa lisabonskim "Orlovima" za koje danas nije igrao niti jedan Srbin (Fejsa povređen, za Jovića nije bilo mesta među 18, Šaponjić je u B timu).

Ipak, u drugom poluvremenu nešto bolji Porto.

Andre i Braimi su razmenili dupli pas, lopta je nakon toga stigla do Abubakara koji uspeva da prevari golmana Benfike za 1:2 i veliku radost gostujućih igrača. Bila je to sjajna akcija, Benfika je imala samo 25 minuta da se vrati u meč.

Nisu uspeli samo zahvaljujući Ikeru Kasiljasu. Prvo je sjajno sprečio autogol svojih odbrambenih igrača, zatim je Žonasu odbrano zicer nogom i tako odbio najveći napad Benfike u drugom poluvremenu.

Uspeli su igrači Porta da se odbrane do kraja utakmice, tako da su još više zakomplikovali stanje na tabeli portugalskog šampionata.








Standings provided by Sofascore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke