Kasemiro - od "buckaste" izmene do stene od koje Real zavisi!

Autor: Pavle Lazarević
utorak 26.04.2016.
15:41
Izvor: Sportske.net

Mladi Brazilac polako postaje igrač, kojeg su u Realu čekali još od Kloda Makelelea!

BETA/AP Photo/Francisco Seco
BETA/AP Photo/Francisco Seco

Povezane vesti

U poslednjih dva meseca verovatno nećete primetiti kada je Kasemiro u prvih 11 na terenu, ali ćete sigurno videti kada nije! Svojim nastupom u "El Klasiku" protiv Barselone, osvojio je duboko poštovanje svih navijača Kraljevskog kluba i iz meča u meč postaje sve bitnija figura u timu Zinedina Zidana.

"Sada osećam da me poštuju kao igrača", izjavio je tada defanzivni vezista. Iako je po želji bivšeg menadžera Rafe Beniteza, Kasemiro ponovo vraćen iz Porta, sadašnji trener Njukasla ga je veoma retko koristio na terenu.

Ipak, kada je na kormilo došao Zidan, Kasemiro je "procvetao". Legendarni Francuz jeste poznat kao jedan od najelegantnijih fudbalera ikada, ali kao trener zna da mora da ima 'bedem' na sredini, iza udarnih ofanzivnih igrača.

Takvog saigrača je imao i sam Zidan, i to baš u Realu - Kloda Makelelea. Kada je omaleni borac otišao iz Madrida, godinu dana kasnije oglasio se i Zidan.

"Kada je Klod otišao, osetilo se da je nešto prazno na terenu. On je bio jedini igrač u timu koji je uvek držao svoju poziciju, nikad nije gubio fokus, uvek smo znali da je tu, iza nas", rekao je tada 'Zizu'.

Upravo takvog igrača u Kasemiru sada vidi šef struke Reala, tihog, povučenog borca, koji će uvek biti tu da 'zatvori' Ronalda, Bejla, Iska i druge ofanzivce. Baš zbog te činjenice, Kazemiro je jedan od najbitnijih igrača u Real Madridu!

Ovaj 24-godišnjak daje odličan balans Kraljevskom timu, pomaže veznjacima, kao i centralnim bekovima, uvek drži do sistema igre, a ne do individualnih potreba i to je ono što Real čini jakim u poslednje vreme.

Real Madrid večeras igra prvi meč polufinala Lige šampiona, protiv Mančester Sitija na "Etihadu", a sigurno treba očekivati Kasemira u prvih jedanaest.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Força_Barça
Wednesday, 27.04.2016
03:39

Najbolji u realu def.😂

avatar
MSSZRMK
Tuesday, 26.04.2016
18:16

Zver od igrača,najlepše kada neki anonimac postane stub Reala.

avatar
juve! zizu! real!
Tuesday, 26.04.2016
17:19

ne razumijem ? sta treba da pricaju poslije 5,6 meceva ? da ne valja itd ndon andres nemoj da kaljes ime velikog igraca

avatar
Don Andres
Tuesday, 26.04.2016
16:24

samo u danasnjem fudbalu moze da se dogodi da te posle 5-6 dobrih meceva ovako hvale.. vec vidim da ga ovde na forimu ubrajaju u najbolje def. vezne trenutno sto je vaistinu tragicno. borac jeste, defanzivno je dobar ali je isto tako i slijepa ulica kad je protok lopte u pitanju. staviti njega i makelelea u istu recenicu u bilo kom kontekstu je presmjesno. mozda se za pola godine ispostavi da je zaista sjajan ali u ovom trenutku on je i dalje samo prosjecan igrac.

avatar
Pipoo
Tuesday, 26.04.2016
16:42

zasto mora na sve kritike da dajes osim za nesto u vezi barselone ? sportski pozz

avatar
Don Andres
Tuesday, 26.04.2016
18:15

kritikujem ja i stvari vezane za barsu.. pikea redovno (koji je takodje prosjek ako ce ti biti lakse), nejmara, alvesa itd. kritikujem transfer politiku tima i jos mnogo toga. samo realno. kao sto je realno da ovaj momak iz teksta nije za ova 2 mjeseca mogao pokazati nista fudbala. nije cak u redu ni kad kazem da je prosjecan, mozda nije ni to. ali eto..

avatar
Garban
Tuesday, 26.04.2016
16:45

Cim procitam neku vest vezanu za Real, uvek su tu i komentari od navijaca Barse. Nemoj omalovazavati svakog igraca Reala, pogotovo ne Kasemira koji je stavio u dzep skoro ceo MSN u zadnjem El Klasiku.