Kasano prozvao Macarija, problem zvani "Miha"?

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 03.11.2014.
11:12
Izvor: Sportske.net

Tema broj jedan na Apeninima Interov trener. Poraz u Parmi od očajnika je Valtera Macarija pogurao ka izlaznim vratima. Kasano iskoristio priliku da mu se naruga, a iako je prva želja Intera bivši srpski selektor, postoje dva problema. Ko su ostali kandid

Beta/AP Photo/Carlo Baroncini
Beta/AP Photo/Carlo Baroncini

Povezane vesti

U Interu su posle debakla na "Tardiniju" saopštili da ne žure sa promenom trenera. Ipak, poraz u nekom narednom meču bi trebalo da bude kraj puta za Valtera Macarija koji nije ispunio očekivanja.

Možda bi bio smenjen, da u klubu imaju rešenje odmah. Daleko od toga da je sezona izgubljena, ali malo ko će pristati da dođe da radi u ovim uslovima, par meseci od početka sezone.

Macariju se nakon subotnjeg poraza u Parmi narugao Antonio Kasano.

"Pozdravi trenera i čestitaj mu, igrate baš dobro",
rekao je Žuanu Žesusu, "Fantantonio" koji je iskoristio priliku da sipa so u ranu.

Naime, on je sa Macarijem sjajno sarađivao u Sampu, tada su Dorijani stigli do kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ali, pre godinu i nekoliko meseci, kada je ovaj stručnjak stigao u Inter, zahtevao je da Kasano napusti klub. Sada je "loši dečko" italijanskog fudbala dočekao svoju osvetu.

Inter je u problemu, nema lakih rešenja, ono željeno,  Siniša Mihajlović je daleko iz dva razloga.

Prvi je što Mihajlović ne želi da odmah preuzme klub, sa Sampdorijom mu ide sjajno, on neće ekipu koju nije selektirao, niti ima logike da napusti Đenovu. Treći je na tabeli, mogao bi da se bori za tu poziciju, a svakako da su apetiti porasli nakon sjajnog starta.

Uz to, njegov raskid, kombinovano sa platom i činjenicom da će morati da plaćaju Macarija kada ga smene, čini ovu kombinaciju preskupom za Tohira. Naime, teško je očekivati da isplati Sampdoriji kompenzaciju, ako bi Mihajlović sada napustio klubu Đenovljana.

Šta su ostale opcije?

Pominje se Roberto Martinez, menadžer Evertona, ali u ovom trenutku Španac je nemoguća misija. Njegova plata je još veća, pokušava da u "Karamelama" ostavi neki trag i čini se da ne bi ni prihvatio ponudu, ni sada, ni na leto.

Ostala imena su Mojes koji je ipak bližu Španiji, zatim Leonardo koji je već sedeo na klupi Intera, pa onda još jedan bivši trener Milana Klarens Sedorf koji se i dalje sudi sa "Rosonerima". Doduše, Holanđanin je igrao i za Inter početkom veka...

Prelazno rešenje bi mogao da bude takođe nekadašnji "Milanista" Zakeroni, on je ulogu vd. trenera obavljao u Juventusu pre nekoliko godina, a u ovoj deceniji je sedeo na klupi Japana.

Dakle, Inter nema mnogo izbora, najverovatnije, ako Macari bude smenjen, mogao bi da stigne trener do leta, jedna od varijanti je i klupska legenda Zenga, a rešenje bi se tražilo u junu.

Posle Murinja, kada je Inter u pitanju, rekli bismo, potop...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke